vineri, 11 ianuarie 2013

Ziua Artei Fotografice in Romania



Astazi, 11 ianuarie, este Ziua Artei Fotografice in Romania. Aceasta zi a fost stabilita prin Hotararea de Guvern nr. 458 din 2010. Conform acestei Hotarari se organizeaza actiuni culturale, simpozioane, mese rotunde si alte actiuni cu tematica specifica. Autoritatile administratiei publice centrale si locale acorda sprijin pentru organizarea si desfasurarea manifestarilor ocazionate de acest eveniment.

Aceasta zi a fost aleasa datorita importantei istorice si anume, ziua de nastere a lui Carol Popp de Szathmary, unul dintre primii fotografi ai Romaniei si printre primii 10 din Europa. A realizat primul reportaj fotografic de razboi din lume in timpul Razboiului Crimeii; prin aceasta el este cunoscut ca primul foto-jurnalist.

A primit, in anul 1855, patru medalii pentru albumele de fotografie realziate si pentru activitatea sa fotografica, medaliile fiind acordate de Regina Angliei, Imparatul Austriei, Napoleon al III-lea al Frantei si Regele Spaniei.



Stiu doar de un singur eveniment cu aceasta tema ce a avut loc astazi la Cluj-Napoca unde re loc expozitia personala a artistului fotograf Nagy Lajos, declarat Fotograful Anului din Romania.

M-am tot uitat astazi pe facebook si nu am vazut nimic, nici o aluzie, stire la aceasta zi. Pacat ... Dar, poate e un inceput, poate anul viitor vom fi mai deschisi spre a aprecia si aceasta Arta si se vor organiza mai multe evenimente pe aceasta tema.

Eu le urez fotografilor si iubitorilor de fotografie La multi ani si cat mai multe proiecte interesante!

Seara frumoasa!


Nu uitati de concursul nostru Amintiri si dorinte!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu