marți, 5 noiembrie 2013

Atelier Kidpower - Pune siguranța copilului tău pe primul loc


Ce este Kidpower?
Kidpower este o organizație non profit din SUA. este lider mondial în protejarea oamenilor, de toate vârstele, și dezvoltarea aptitudinilor (dacă le putem spune așa) față de agresiunile de tip Bullying, abuzuri, răpiri și alte forme de violență. 

Kidpower România este centrul local al organizației Kidpower Teenpower Fullpower International. Atelierele Kidpower sunt recunoscute, în toată lumea, ca fiind pozitive, practice, sigure, potrivite vârstei și nu în ultimul rând distractive (se evită folosirea fricii ca metodă de învățare). Se urmărește implementarea deprinderilor pentru siguranța personală a oamenilor (în special a copiilor). Aceste deprinderi vor ajuta în primul rând să recunoaștem un abuz, apoi să ne protejăm împotriva abuzurilor și a altor forme de violență, să dezvoltăm încrederea în propria persoană, să construim relații sănătoase cu cei din jur.

Vă invit pe Colțul Copiilor să aprofundați subiectul. Inițial voiam să scriu mai multe, dar sunt atât de multe informații prețioase acolo încât nu aș vrea (și nici nu aș ști cum) să le sintetizez.

Sunt sigură că v-ați pus de multe ori întrebări, oare cum pot să îmi învăț copilul să recunoască un abuz, cum pot să-l învăț să ceară ajutor, cum să învețe să se apere. Ei bine, pe Colțul Copiilor veți găsi multe informații, dar și mai mult veți informații despre ateliere la care să participați. E mult mai ușor să primești informația practic decât să lecturezi doar. Impactul este mult mai mare și spre bine când copiii primesc această informația de la persoane specializate și prin metode adecvate vârstei lor.

Dacă v-am stârnit cât de cât interesul, vă anunț că se organizează astfel de ateliere în București; unul este chiar programat pe 10 noiembrie 2013.



Atelierul este pentru copii, dar însoțiți de părinți; veți avea multe de învățat și veți fi chiar surprinși de impactul asupra copilului. Metodele folosite sunt jocul, jocul de rol și poveștile. Vor fi evidențiate acele deprinderi de care vă povesteam mai sus. Copilul va fi mult mai atent la ce se întâmplă în jurul lui, va învăța să acționeze în mod conștient, va face diferența între complimente și expresii care să îl atragă în situații periculoase, va ști să stabilească limite clare cu cei cu care intră în contact.

Atelierul acesta este pentru copii cu vârste între 5 și 8 ani și costă 50 lei (contribuția copil + părinte).

Mai multe informații despre acest Atelier (unde va avea loc, datele de contact) găsiți pe pagina de facebook Kidpower România

Dacă sunteți din București profitați de această oportunitate! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu