miercuri, 30 octombrie 2013

Cuvinte încrucișate - joc pentru copii



Este un joc pentru copii ce ajută la îmbogățirea vocabularului (ca Scrabble Junior) și dezvoltarea logicii. Doar că totul e prin joc, prin urmare e și distractiv. Se poate juca în 4 limbi: română, engleză, franceză sau spaniolă.

Jocul conține o tablă de joc cu două fețe, jetoane cu litere, jetoane speciale, o ruletă, o clepsidră cu nisip, suporturi pentru jetoane, figurine pentru marcarea scorului.








Cum spuneam, tabla de joc are două fețe, prin urmare avem două jocuri.

Cuvinte încrucișate - este primul joc. Se formează cuvinte pentru a obține un scor cât mai mare. Se așează, pe rând, jetoanele cu litere pe tabla de joc, încercând să acoperi cât mai multe pătrățele colorate bonus. Cuvintele pot fi formate atât orizontal, cât și vertical. Jocul se termină atunci când toate jetoanele cu litere au fost utilizate sau când nu se mai pot forma cuvinte noi. Jucătorul cu punctajul cel mai mare câștigă jocul.

Jocul numărul doi se numește Strategie încrucișată. Jucătorii așează jetoanele cu litere pe tabla de joc la întâmplare. Scopul jocului este de a strânge jetoanele cele mai valoroase, cu cel mai mare punctaj și de a-l împiedica pe adversar să le strângă el pe acestea. Jocul se termină când toate jetoanele au fost strânse de către jucători de pe tabla de joc sau când un jucător nu mai poate să colecteze nici un jeton conform regulilor jocului. Jucătorul cu punctajul cel mai mare câștigă.

Cuvinte încrucișate se poate juca de la 6 ani în sus, dar copilul să știe cum se scriu suficiente cuvinte încât să duceți până la capăt jocul, dar jocul numărul doi - Strategie încrucișată se poate juca și cu copii mai mici de 6 ani.

Care din ele credeți că e cel mai îndrăgit de copii?   



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu