miercuri, 30 octombrie 2013

UNO - joc de cărți pentru copii



Un joc de cărți pentru copii interesant și incitant. Scrie pe cutie 7+, dar poate fi jucat și de copii mai mici. Depinde de reușita noastră de a explica sau interesul copilului. Sau putem pur și simplu să simplificăm regulile, astfel încât să se poată juca la orice vârstă.

Am descoperit acest joc în vacanță, în Bulgaria și am luat de acolo un set (aveau doar cu mașini, bucuria lui Edi). Cum indicațiile erau doar în limba cu pricina nu am înțeles foarte bine cum se joacă, dar am rămas cu câteva indicații de la locul de joacă de acolo. Surpriza a fost să găsim acest joc și la noi, în Carrefour. Și am luat de data asta Barbie (spre bucuria Zânei mici), era chiar la reducere.

Pachetul conține în total 112 cărți, care se joacă toate, printre care cărți obișnuite, de culoare albastră, roșie, verde și galbenă, și cărți care schimbă regulile în timpul jocului, cum ar fi: cartea "Agent Special", joker, joker "ia 4 cărți", "schimbă direcția", "stai o tură", "ia 2 cărți".



Jocul începe asemănător cu orice joc de cărți. Se amestecă și se împart câte 7 cărți la fiecare. Restul cărților se pun jos, cu ultima carte întoarsă. Cărțile au un număr/simbol și o culoare, prin urmare ai de ales să pui jos ce ai, ori pe culoare, ori pe număr/simbol. Dacă nu ai nici una din aceste două variante, iei o carte de jos. Dacă această carte ce tocmai ai luat-o se pliază pe numărul sau culoarea de jos, o poți folosi în aceeași tură, deci nu trebuie să aștepți. Poți de asemeni să alegi să nu folosești o carte pe care o ai în mână, chiar dacă este una bună. Vei lua o carte de jos - e și asta o strategie în timpul jocului, dacă aveți jocul știți asta, dacă nu-l aveți veți vedea când îl cumpărați sau poate îl jucați al cineva. 

Cartea cea mai iubită de copii este "Agent special" pentru că ea te ajută să îi spionezi pe ceilalți, și anume, ai ocazia să vezi cărțile celorlalți jucători :).

Jocul se termină când unul din jucători ajunge la 500 de puncte, dar câștigă cel cu punctajul cel mai mic.



Dacă aveți/ași jucat acest joc de cărți, poate ne spuneți și nouă. Zi frumoasă să aveți!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu