miercuri, 15 ianuarie 2014

Apel la voluntariat în programul “Engleza pentru Viață"

sursa foto

Asociația Shakespeare School pentru Educație, fondată în anul 2011, este o organizație nonprofit ce ajută copiii cu oportunități reduse să se dezvolte și să învețe limba engleză și sprijină tinerii talentați să își urmeze pasiunile prin perfecționarea limbii engleze. O limbă străină poate deschide multe oportunități și poate face diferența în dezvoltarea tinerilor. Printre proiectele asociației: burse de studiu pentru aprofundarea limbii engleze, concursuri de creație cu premii școli de vară în Marea Britanie – Shakespeare School Essay Competition, campanii în licee privind certificările internaționale. Asociația promovează dezvoltarea tinerilor într-un mediu armonios, organizând și ateliere de educație pentru părinți.

Programul “Engleza pentru Viață”, de predare a limbii engleze prin joc în centre sociale, a primit în 2013 premiul european pentru inovație în învățarea limbilor străine acordat de Comisia Europeană.

Cel de-al doilea modul al proiectului “Engleza pentru Viață” s-a încheiat cu mare succes la sfârșitul anului (aproximativ 350 de copii din 14 centre sociale au beneficiat de program) iar acum asociația recrutează voluntari pentru modulul trei.




Ce presupune voluntariatul?
Predarea limbii engleze în centre sociale prin jocuri și activități interactive. O echipă de doi sau trei voluntari merge săptămânal într-un centru social pentru o ședință de o oră și jumătate sau două ore de limbă engleză distractivă. Grupele sunt în general formate din 6-15 copii între 4 și 12 ani, grupați în funcție de vârstă și nivelul de limbă engleză.

Cine poate deveni voluntar “Engleza pentru Viață”?
Voluntarii asociației sunt serioși și punctuali, deschiși și prietenoși. Ei își planifică din timp activitățile pentru lecție și la oră sunt mai mult decât profesori de engleză: devin prietenii și îndrumătorii copiilor, iar aceștia îi consideră modele de urmat.
Voluntarii asociației sunt în general tineri studenți și liceeniși nu este necesară experiența de predare. Ei trebuie să știe foarte bine limba engleză și să poată aloca activității de voluntariat minim 4 ore pe săptămână.

Care sunt beneficiile pentru voluntari?
Activitatea din centre îi ajută pe tineri să devină mai responsabili, mai răbdători, mai optimiști și mai altruiști.
Interacțiunea cu acești copii deștepți și ambițioși, ce au nevoie doar de un imbold pentru a-și depăși condiția, îi ajută pe tineri să își deschidă perspectivele.
Voluntari au prins multă încredere în ei și și-au descoperit noi abilități de comunicare, relaționare sau lucru în echipă.
Programul de voluntariat presupune și training-uri despre metodologia predării prin joc susținute de profesorii Shakespeare School. De asemenea, ei pot beneficia de mentorat din partea profesorilor pentru a îmbunătăți calitatea orelor de engleză.

Cum se face înscrierea?
Cei care doresc să devină voluntari sunt rugați să trimită CV–ul și o scrisoare de motivație în limba engleză până la data de 19 ianuarie la adresa office@asociatiapentrueducatie.ro.
Cei selectați vor fi invitați în săptămâna următoare la un scurt interviu, urmând ca, după 27 ianuarie, să poată începe activitatea.
Mai multe informații despre program se găsesc pe site-ul asociației și tot aici găsiți și mărturiile voluntarilor despre experiența “Engleza pentru Viață”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu