marți, 12 martie 2013

Pinguinii saltareti - joc interactiv cu pinguini


Eu le-am spus "pinguinii saltareti", copiii l-au denumit "pingu", dupa denumirea unui desen animat.



Regulile sunt simple (gen nu te supara frate):
Numarul jucatorilor este intre 2 si 4.
Fiecare jucator isi alege un set de pinguini (4 la numar) de aceeasi culoare si isi alege un colt de pe labla unde este casa lui.
Arunca fiecare cu zarul si cel ce are punctajul cel mai mare incepe jocul.
Ca sa poti iesi din in joc cu un pinguin trebuie musai sa arunci "6".
Daca in timpul jocului arunci "6" ai de ales intre a muta un pinguin deja in joc sau sa introduci un alt pinguin in joc.
Partea amuzanta la acest joc este ca sunt 4 poduri si daca un pinguin se nimereste pe pod, iar un alt jucator la capatul podului, poate trage o trapa si cade pinguinul. Acesta trebuie dus inapoi in coltul de joc si pentru a iesi este obligatoriu sa arunci din nou "6".

Primul jucator ce isi amplaseaza pinguinii in casa (in fata coltului de joc) a castigat jocul.



Daca ati inceput jocurile interactive, spuneti-ne si noua cu ce va mai jucati. Multumim!

2 comentarii:

  1. desi pare complicat sunt sigura ca este un joc foarte amuzant si in primul rand educativ pentru ca ii pune pe copii sa respecte regulile jocului si sa inteleaga ca tot farmecul este in a juca si nu neaparat in a castiga. iar pinguinii sunt foarte simpatici in orice ipostaze ar fi :).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Valy nu e deloc complicat; e ceva mai greu cu Dante sau Edi (Edi se mai supara, nu are rabdare) dar incet incet prind ei despre ce e vorba. Adevarat, farmecul e sa joace; de aici am pornit in primul rand, pentru ca ai mei se mai iau la intrecere, se supara si asta e una din modalitatile sa-si inteleaga aceste emotii.

      Ștergere