sâmbătă, 30 martie 2013

Atelierul de pizza si sorturi de bucatarie pentru copii

Astazi am fost la Atelierul de gatit organizat de Flori de portocal si ne-am distrat de minune. In meniu au fost de realizat (si mancat ;)) pizza si prajitura cu piscoturi si crema de iaurt. Ambele au iesit delicioase in primul rand ca au fost realizate de manutele copilutilor. De unde stiu ca au fost delicioase? Pentru ca "a trebuit" sa-i ajutam sa manance tot ;)).

Acum sa va prezentam in imagini toata distractia. Observati cata daruire, da?








Intindem aluatul ca profesionistii, da?





Si decoram



Asa aratau farfuriile de pizza inainte de a fi bagate in cuptor.





Poze cu ele gatite nu am ca a trebuit sa-i ajut sa o taie si ... sa o manance ;)).

Acum sa va arat si sortuletele facute in jumatate de ora chiar dimineata, inainte de plecare. Initial pornisem cu amandoua din acelasi material (cel cu verde), apoi din intamplare am dat peste o rochita ce nu mai era pentru purtat si am transformat partea din fata in sortulet. Bineinteles ca Deni a fost tare incantata de schimbare si asta penrtu ca rochita era roz.

Chiar doream sa le fac niste sortulete pentru ca mai gateau si ei uneori alaturi de mine, mai ales cand era vorba de intins aluat (la pizza, gogosi, paine, etc.) sau decorat prajituri si iata ca ziua de astazi a fost o ocazie foarte buna. Acum sigur vor dori sa se implice mai mult in bucatarie alaturi de noi, adultii.

Iata sortuletele noastre; scuzati urmele de pizza de pe ele, pozele sunt facute dupa atelier.





Voi obisnuiti sa gatiti impreuna cu copiii? Sortulete aveti?

Va dorim o zi frumoasa cu mult soare!

8 comentarii:

  1. Si eu avem un sortulet in forma de pisica (facut la scoala la lucru manual .. acum "ceva " timp:P)!!

    RăspundețiȘtergere
  2. delicios!
    si piticii mei stau pe langa mine cand fac ceva bun.....Andrei e primul care pleaca dupa ce vede ca nu mai am treaba cu robotul/mixerul,Daria sta lipita si nu se da dusa sub nicio forma :)))
    partea cu sorturile e preferata lor :)))
    sa va fie de bine ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim! Ei acum si la masa stau cu sorturile ;)). Astazi avem iar pizza, dar acasa; m-au batut la cap ieri sa repetam astazi distractia (si aluatul e la crescut).

      Ștergere
  3. Buna draga mea...Te anunt caai castigat giveaway-ul lui martisor de pe blogul meu.Te rog sa imi trimiti pe mail adresa ta ca sa iti pot trimite cat mai repede premiul.Multumesc si felicitari
    P.S.Mi-ati facut pofta de pizza

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce bine arataaaa !Dar eu as papa manutele mai repede decat pizza ! :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce frumos! Si Madi ma ajuta cand era mica.Sofi, fetita ei e interesata, de acum, de orice se face la bucatarie. Sa vedem daca i-o placea ..

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce frumos!Imi place ca ati fost in gasca,altfel se lucreaza dar se si mananca,daa.Uite ca pe ai mei ii amagesc de-o vreme ca voi face aluat sa facem niste biscuiti ceva ca le-am luat forme lui Bob constructorul din metal...
    Sortulet are doar Vivi,brodat,de cand eram eu mica(eu nu l-ma purtat,doar mi l-a pastrat mami)

    RăspundețiȘtergere