marți, 11 februarie 2014

50 de cuvinte câştigătoare pentru profesori - Extremely Short Story Competition


Concursul naţional pentru profesorii de limba engleză cu texte de exact 50 de cuvinte, Extremely Short Story Competition, şi-a desemnat câştigătorii în urma evaluării de către un juriu internaţional. Extremely Short Story Competition a fost primul concurs de acest gen din Europa, organizat cu sprijinul Universităţii Zayed din Dubai, instituţia care a dezvoltat conceptul competiţiei.

Profesorii au scris texte în limba engleză de nici mai mult, nici mai puţin de 50 de cuvinte despre rolul de profesor şi cum pot dascălii influența vieţile elevilor lor. Concursul a fost organizat cu sprijinul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti şi al Universităţii Zayed din Dubai, Emiratele Arabe Unite. Participarea la concurs a fost gratuită şi deschisă tuturor profesorilor de limba engleză.


În concurs s-au înscris peste 200 de profesori din întreaga ţară, iar premiile au reprezentat reale oportunităţi de dezvoltare profesională pentru profesori – vouchere de participare la conferinţe internaţionale în domeniu şi cursuri de specializare online, oferite de sponsorul principal, Fischer Internaţional şi taxe de participare la examene Cambridge pentru profesori, oferite de British Council. Lista câştigătorilor poate fi găsită aici.


Jurizarea s-a făcut într-o primă etapă de către o echipă de profesori ai centrului de învăţare a limbii engleze Shakespeare School, iar 30 de texte finaliste au fost evaluate de un juriu internaţional format din reprezentanţi ai Shakespeare School, Fischer Internaţional şi British Council şi chiar Peter Hassall, iniţiatorul proiectului, profesor la Universitatea Zayed din Dubai şi cel care a organizat pentru prima oară competiţia în Asia.

Toţi profesorii înscrişi în concurs primesc un Certificat de Merit din partea Shakespeare School, iar textile lor vor fi incluse într-o antologie online menită să inspire profesorii de engleză din ţară. Cele mai creative texte vor putea fi citite într-o expoziţie itinerantă ce va primi expunere internaţională, fiind iniţial organizată la sediul Shakespeare School şi la Universitatea Zayed din Dubai.


Concursul face parte dintr-un program amplu al Asociaţiei Shakespeare School pentru Educaţie prin care organizatorii îşi doresc să inspire profesorii de engleză, în aşa fel încât elevii să înveţe cu plăcere şi să fie motivaţi să îşi perfecţioneze cunoştinţele. Un alt proiect al asociaţiei este „Bright Teachers”, în cadrul căruia traineri cu experienţă, profesori Shakespeare School, susţin workshop-uri gratuite despre metodologia predării limbii engleze. Proiectul se adresează în primul rând profesorilor din sistemul de stat, pentru a face orele din şcoli şi licee cât mai atractive și eficiente.

_________________________________________________

Asociaţia Shakespeare School pentru Educaţie, fondată în anul 2011, este o organizaţie nonprofit ce ajută copiii cu oportunităţi reduse să înveţe limba engleză şi sprijină tinerii talentaţi să îşi urmeze pasiunile prin perfecţionarea limbii engleze. Printre proiectele asociaţiei se număra ore de engleză în centre sociale, burse de studiu pentru aprofundarea limbii engleze, concursuri de creaţie, cursuri pentru profesori, ateliere de educaţie parentală.
Mai multe detalii pe site-ul www.asociatiapentrueducatie.ro
Parteneri educaţionali şi sponsori: Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, British Council, Fischer Internaţional, RATE – Romanian Association of Teachers of English,  BETA – Bucharest English Teachers’ Association,  QUEST – Romanian Association for Quality Language Services.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu