vineri, 24 aprilie 2015

Ziua Pământului și un balon

Aceasta a fost activitatea noastră creativă de Ziua Pământului, pe lângă discuții despre reciclare, reducerea consumului, protejarea naturii. Ar fi trebuit sa fie două lucrări, dar juniorul s-a gândit să spargă pe ascuns balonul (i s-a părut lui că sfoara este uscată) prin urmare s-a ales în final cu un smoc de ață. =D
Junioara a fost mai răbdătoare și a reușit să ajungă cu Pământul nostru vesel și plin de flori la școală; avea proiect de prezentare.

Mai jos găsiți câteva fotografii pe etape, primele fotografii sunt de la balonul juniorului, apoi ne-am uns cu toții și nu a avut cine să mai facă poze. Cele de final sunt, cum am mai spus, de la Pământul junioarei.



Pe scurt, aveți nevoie de:
- un balon,
- sfoară
- aracet
- apă
- răbdare.

Puneți aracetul cu puțină apă într-un vas. Apoi muiați sfoara în aracet. Umflați balonul și îl legați să nu iasă aerul, apoi îl înfășurați cu sfoară. Lăsați la uscat; cel mai bine e să lăsați de seara până dimineața. Noi am lăsat puțin la soare și între etapele de culori. Și la final decorați după dorință. După ce s-au uscat și sfoara și decorațiunile, spargeți balonul din interior, scoateți bucățile și rămâne lucrarea doar din sfoară.

Spor la decorat!

Mai aveți timp până duminică, 26 aprilie să vă înscrieți în colecția din cadrul concursului. Detalii găsiți aici.
Mult succes și inspirație!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu