duminică, 22 aprilie 2012

Ziua Internationala a Pamantului 2012

Astazi, anul acesta este a 42-a aniversare. Mi-as dori sa nu fie doar o zi in care "sarbatorim", in care constientizam necesitatea conservarii resurselor naturale ale lumii, ci in fiecare zi sa facem cate ceva (cat de putin) care sa duca intr-adevar la protejarea mediului inconjurator.  De noi depinde ca mediul in conjurator sa fie unul sanatos, unul stabil; ce protejam noi adultii vor invata si copiii nostri sa protejeze. Despre starea Planetei noastre sunt pline paginile de internet cu informatii; sunt sigura ca le-ati citit. V-ati intrebat apoi ce ati facut voi pentru conservarea acestor resurse? Daca nu, poate ar fi bine sa incepeti ....


Imi pare foarte rau ca nu m-am organizat prea bine pentru provocarea de pe Very Scrap; dar nu am lasat ziua de astazi sa treaca asa ca una oarecare .... am pregatit si noi doua desene, sau mai bine zis copiii ....

Deni

Edi


Pentru toti scepticii sau cei care nu acorda importanta acestui aspect, protejarea mediului inconjurator, ii invit sa se uite in ochii copiilor apoi sa afirme ca nu-i intereseaza. Copiii iubesc natura, mediul sanatos, iubesc animalele, florile, pasarile, fluturii, melcii, furnicile .... si lista poate continua .... oare chiar nu putem face ceva sa le oferim acest lucru si cand vor creste? sau copiiilor copiiilor nostri? Ne-am saturat de salamuri, medicamente, vrem produse naturale, remedii naturiste, ceea ce este foarte bine, dar trebuie sa dam ceva in schimb sa putem avea toate acestea cat mai mult timp.

Va multumesc foarte mult pentru rabdarea cu care ati citit tot ce am scris mai sus si va invit pe Very Scrap, unde gasiti si cateva sfaturi utile despre ce/cum puteti face pentru a proteja Pamantul cat mai mult.

De asemeni, pe Little Lucky gasiti o colectie frumoasa cu iubitori si protectori ai planetei.

Si, daca intr-adevar vreti sa faceti ceva in sensul celor spuse mai sus, incepeti prin joaca, singuri sau impreuna cu copiii recicland; idei si provocari gasiti pe Provocari Verzi.

Edit: O lucrare ce a emotionat-o pe Denissa cand i-am spus ca mainile ce tin Globul Pamantesc pot fi mainile lui Dumnezeu care are grija de noi sau mainile fiecaruia dintre noi care are grija de cate o floare, un fluture ....


Si mesajul ... este al ei in totalitate; am intrebat-o ce ar transmite oamenilor (asta dupa ce am discutat astazi tema zilei), mi-a spus, iar eu am ajutat-o cum sa scrie (inca nu stie sa scrie chiar asa bine, doar pe dictare).

O zi frumoasa va doresc!


9 comentarii:

  1. frumoasa postare iar desenele superbe!

    multumim ca te-ai alaturat!

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga mea Alina..... tot ce ai scris este atat de adevarat si...m-au emotionat si cuvintele si desenele copiilor!!! Edi si Deni sunteti minunati :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Rux, am scris ce mi-a dictat sufletelul; eu sunt toata o emotie, Denissa coloreaza in continuare; i-am explicat depre ce este vorba, ce coloram si de ce si nu se mai opreste. Acum e la unul special pentru ea .... si cu un mesaj ... ah imi dau mie lacrimile; cand il termina il voi posta. Seara buna iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte frumos,n-am cuvinte!
    Adevarul este ca totul porneste de la noi parintii care ar trebui sa-i invatam pe copii,insa........din pacate,sunt multi,prea multi care nu se ostenesc.Va pup dulce pentru frumoasele mesaje!

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumim Beatrice! Ai dreptate in tot ce spui! Daca s-a ajuns sa se fumeze si in parc, alaturi de copii ... ce sa mai zic; si imi pare ca numarul celor ce vor sa protejeze si atrag atentia incepe sa fie din ce in ce mai mic. Dar nu trebuie sa renuntam, sa ne dam batuti, pentru ca asta inseamna cu adevarat sfarsitul.
    Zi frumoasa sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  6. Alina ai dreptate - fumeaza in dreptul carutului si daca ii rogi sa inceteze ca sunt si alti copii in parc te poti trezi nu numai agresat verbal ci chiar fizic.

    Si da.. parintii ar trebui sa se ocupe de copii.. Ce daca exista institutii speciale, ce face un parinte nu poate fi suplinit de institutii. In plus absenta unui parinte din viata unui copil nu poate fi inlocuita de daruri, oricat de scumpe ar fi. Rezultatul se vede in adultii de maine, sau azi...:)

    E superb desenul Denissei! Sa-i spui ca mi-a placut foarte mult si abia astept sa vad ce mai lucreaza;)

    cu drag
    rux

    RăspundețiȘtergere