joi, 16 mai 2013

Povestea de seară - Doc a încurcat poveştile


                         

Am revenit pe blog, a revenit și povestea de seară (care de astăzi va fi publicată în fiecare joi).

      Doc e cel mai năzdrăvan dintre spiriduşi. De dimineaţă şi până seara nu stă o clipă locului. E curios, vrea să afle cât mai multe lucruri, e neastâmpărat şi mai ales e pus pe şotii.
     Într-o zi a luat nuieluşa fermecată a Marelui Spiriduş, altă dată a luat covorul fermecat iar astăzi … Ce credeţi că  a mai făcut?

     A intrat în atelierul Magicianului Cărţilor să vadă cum se scrie o carte de poveşti. A intrat tiptil fără să-l vadă nimeni. Pe masa de lucru a magicianului, erau multe litere ce aşteptau să fie tipărite în cartea de poveşti la care lucra Magicianul Cărţilor.
     Doc, văzând atâtea litere, s-a gândit că ar putea scrie chiar el o poveste.
     - Până se întoarce Magicianul Cărţilor, o să scriu o poveste foarte frumoasă, a spus Doc, începând să pună la nimereală literele în carte. 
     Doc nu prea ştia literele şi le aşeza în carte fără să ştie exact ce cuvinte scrie acolo. A scris cât a scris, dar a început să se plictisească, aşa că a plecat din atelier cu gândul să se joace cu alţi copii de spiriduş. 
     Când Magicianul Cărţilor s-a întors în atelier, şi-a găsit cartea de poveşti scrisă deja. Povestea scrisă în carte începea aşa: 
A fost odată o capră care a mâncat un lup. Capra avea trei urşi fără coadă. Când s-a întors capra din pădure, a început să cânte la uşă: 
Trei urşi cucuieţi 
Uşa mamei descuieţi. 
Scufiţa Roşie a muşcat din mărul otrăvit oferit de vrăjitoare şi apoi, l-a împuşcat pe lup. Un cocoş a găsit o punguţă cu şapte pitici. Găina babei a înghiţit toată apa dintr-o fântână şi a început să cânte: 
Cucuriguu boieri mari! 
Mi-a căzut punguţa din buzunar … 
Povestea scrisă se încheia aşa:
Albă ca Zăpada a încălecat pe-o şea 
Și v-a spus povestea aşa”. 

     Magicianul, după ce a citit povestea, a mai citit-o încă o dată pentru că nu înţelegea ce poveste este. Nu-i venea să creadă cum apăruse această poveste încurcată şi caraghioasă. Era sigur că atunci când ieşise din atelier, nu apucase să scrie nici măcar un rând. A ieşit din atelier şi i-a chemat pe toţi spiriduşii. I-a întrebat dacă a fost în atelierul lui vreunul din ei. Nici unul nu a recunoscut că s-ar fi jucat în atelierul magicianului. 
    
     La un moment dat, magicianul şi-a dat seama cine e făptaşul. L-a văzut pe Doc că pe furiş, îşi ştergea tuşul de pe mâini, de pantaloni. L-a chemat pe Doc, şi i-a spus: 
     - Sunt supărat pentru că ai intrat în atelierul meu fără să-ţi ceri voie.
     Dacă ai fost atât de curios, înseamnă că îţi doreşti să înveţi să scrii.  De azi înainte, te aştept în fiecare dimineaţă să vii cu un caiet la mine în atelier să te învăţ literele. Aşa vei învăţa să scrii şi să citeşti corect. 
    
     Doc l-a ascultat pe Magician şi a început să vină în fiecare dimineaţă la atelier. A învăţat toate literele din alfabet şi apoi a început să înveţe să scrie cuvinte.
     Încetul cu încetul, Doc a devenit cel mai bun ajutor al Magicianului Cărţilor,  scriind poveşti frumoase pentru copii. 
Povestea de săptămâna trecută - Iepurașul Tomiță și ouăle de Paște.

Mai multe povești pentru copii găsiți chiar pe blogul Ralucăi - Povești pentru copii.


Seară frumoasă!
             

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu