joi, 23 mai 2013

Povestea de seară - Azi e petrecere în pădure



După cum v-am obișnuit în această după amiază venim cu povestea de seară. Nu stiu cum e la voi, dar aici plouă, așa că povestea s-a nimerit numai bine. Astăzi Raluca l-a adus ca personaj principal pe ursulețul Martinică, tare iubit de copii. Să urmărim povestea ......

Ursuleţul Martinică este un ursuleţ ca mai toţi ursuleţii: cu blăniţă cafenie şi moale, cu un botic simpatic care îl ajută la adulmecat, cu labe scurte dar puternice şi cu doi ochi negri şi jucăuși. Martinică e cel mai îndrăgit ursuleţ din pădure, pentru că e tare prietenos. De dimineaţă şi până seara umblă prin pădure în compania celorlalte animale. Abia seara târziu vine la bârlog.  Martinică e prieten cu iepuraşii, cu veveriţele, jderii, vulpile şi ciocănitorile. Toate animalele din padure îl cunosc.

             Astăzi, ursuleţul Martinică împlineşte 5 ani!

             Şi, pentru că e ziua lui, şi-a invitat toţi prietenii la bârlog. Mama Ursoaică le-a pregătit bunătăţi: un tort mare cu zmeură, mure şi afine, sirop de fragi cu miere, iar din ceară topită de la albine i-a făcut cinci lumânări.

              Ursuleţul Martinică e îmbrăcat de petrecere: şi-a pus papion la gât, a împrumutat de la fratele său mai mic o tichiuţă roşie ca să şi-o pună pe cap. S-a parfumat cu parfum de violete şi  gata  e să primească musafirii.

Pe rând, au sosit invitaţii: iepuraşul Blăniţă are un frac albastru şi un zâmbet strălucitor. Dis de dimineaţă şi-a spălat dinţii în apa de la izvor. Două veveriţe roşcate şi-au pus la gât o salbă de mărgele colorate făcute din alune. Vulpiţa Roşcovana şi-a împletit coada, iar pe cap şi-a pus un coif de petrecere. Jderul avea la lăbuţe nişte clopoţei aurii, iar la urechi ciucurei coloraţi. Ciocănitorile işi spălaseră penele cu apă parfumată iar la picioruşe aveau fundiţe.

           A început petrecerea: Prietenii i-au cântat ursuleţului Martinică: La mulţi ani! în timp ce sărbătoritul sufla în lumânări. Sus, pe o creangă, privighetorile şi mierlele cântau minunate triluri, în timp ce animalele dansau şi se veseleau.

           Martinică a primit multe cadouri de la prietenii lui. Fiecare din invitaţi a vrut să-i facă un mic dar, pentru a-i arăta cât de mult il preţuieşte. După ce au dansat şi au mâncat prăjituri şi tort, Martinică a început să desfacă cadourile. A început să scoată: un borcan de dulceaţă de zmeură, un fagure uriaş cu miere, o carte de colorat în care se semnaseră toţi prietenii, o trotinetă, un hamac şi un fluier.

           Ce cadouri frumoase! Fericit, Martinică s-a dus şi şi-a îmbrăţişat toţi prietenii şi le-a mulţumit.

    De atunci, Martinică merge pe potecile pădurii numai cu trotineta şi işi cheamă prietenii la joacă cu fluierul.



Povestea de săptămâna trecută: Doc a încurcat poveștile

Mai multe povești pentru copii găsiți chiar pe blogul Ralucăi - Povești pentru copii.


Seară frumoasă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu