vineri, 13 martie 2015

Decorațiune - copac cu flori


În așteptarea primăverii și a copacilor înfloriți, ne-am gândit să o ajutăm cu câteva idei, prin urmare am cules câteva ramuri de copăcei, le-am pus cu ajutorul unui burete în ghivece și le-am decorat. Am obținut astfel proprii noștri copăcei veseli și frumoși.

Primăvară minunată să aveți!

joi, 12 martie 2015

Cămilă din mărgele hama

Deni a avut un proiect la școală cu tematica animale. Ea a ales să prezinte informații despre cămilă. Pe lângă informații a realizat din mărgeluțe hama o cămilă.

Mai jos aveți modul de realizare. E drept, e realizată pe șablon, dar dacă aveți un șablon simplu cred că se poate și așa. Urmăriți doar rândurile, numărul mărgelelor și adaptați. Noi așa am făcut la multe modele pe care le găsiți chiar aici pe blog.













Spor la decorat! Să ne arătați și nouă ce decorațiuni din mărgeluțe realizați voi.


Zi minunată!

sâmbătă, 7 martie 2015

Figurine prăjiturele din mărgeluțe hama

Tot cu ocazia acestei provocări am realizat și niște prăjiturele din mărgeluțe hama pe care le-am pus mai apoi într-o cutiuță frumos decorată cu o brioșă (tot din mărgeluțe).


Avem aici biscuiți, o prăjitură și o felie de tort.

Mai jos aveți modul de realizare al acestor bunătăți. Fiecare latură este realizată separat, lipită cu fierul și apoi laturile lipite între ele cu silicon.












Felii de lămâie și portocală










Și o brioșă delicioasă

vineri, 6 martie 2015

Decorațiuni din boabe de cafea


Am realizat aceste decorațiuni pentru bunica din club, o iubitoare de cafea, dar să fie aromată.

Cum de ceva timp cadourile oferite celor dragi sunt realizate de noi, ne-am gândit că și de această dată vom impresiona cu ceva personalizat și chiar așa a și fost.

Acest tablou este realizat de mine, următorul de Deni, iar Edi a realizat magnetul de frigider în formă de inimă.












Voi ați realizat vreo decorațiune din boabe de cafea? Puteți să ne lăsați în comentarii link către blogul vostru sau pur și simplu să ne spuneți câte ceva despre creația voastră.

Zi minunată!

miercuri, 4 martie 2015

S-au încheiat înscrierile la Shakespeare School Essay Competition

3000 de tineri intră în Marea Cursă spre Marea Britanie
Încep noile etape ale concursului!

Peste 3000 de tineri din toată țara s-au înscris cu eseurile lor creative în concursul național de creație în limba engleză Shakespeare School Essay Competition. Pe 28 februarie s-au încheiat înscrierile, iar din 1 martie a început jurizarea eseurilor. 

Shakespeare School Essay Competition a ajuns la a 7-a ediție anul acesta și încurajează tinerii din toată țara să scrie eseuri originale, în care să își susțină propriile idei despre lumea din jurul lor! Cei mai talentați dintre participanți sunt răsplătiți cu tabere de vară în Marea Britanie și multe alte premii surpriză!
Provocarea ediției de anul este Think green, speak green, act green!


Participanții, tineri cu vârste cuprinse între 11 și 20 ani și-au înscris în concurs eseurile scrise pe tema sustenabilității și a consumului responsabil de resurse naturale. Cele mai convingătoare și mai bine structurate idei, exprimate corect și creativ în limba lui Shakespeare vor fi răsplătite cu două tabere în campusurile unor universități sau colegii britanice de top.
Următoarea etapă a proiectului este jurizarea, până pe 10 mai, tuturor eseurilor înscrise în concurs de către profesorii Shakespeare School.  Pe 11 mai vor fi anunțați finaliștii, câte 15 pentru fiecare categorie, 11-14 ani și 15-20 ani. Aceștia vor participa la interviuri în perioada 23 și 24 mai 2015. 


Toți finaliștii vor participa în luna iunie la Festivitatea de Premiere, unde le sunt pregătite numeroase surprize. La eveniment va participa și Andrei Roșu, ambasadorul concursului din acest an, sportiv de anduranță, câștigător al Cupei Mondiale de Ultra Triatlon, a cărui perseverență va fi o inspirație pentru tineri.
Mai multe detalii despre temă și regulament se găsesc pe pagina competiției, aici.

Asociația Shakespeare School pentru Educație, fondată în anul 2011, este o organizație nonprofit ce are ca misiune sprijinirea tinerilor talentați să își urmeze pasiunile prin perfecționarea limbii engleze și ajutarea copiilor cu oportunități reduse să se dezvolte și să învețe limba engleză. Printre proiectele asociației se numără burse de studiu pentru aprofundarea limbii engleze, concursuri de creație având ca premii școli de vară în Marea Britanie, campanii în licee privind certificările internaționale cât și cursuri de engleză predate de peste 200 de voluntari copiilor din cele 30 de centre sociale partenere din București și alte orașe ale țării. Asociația promovează dezvoltarea tinerilor într-un mediu armonios, organizând și ateliere de educație pentru părinți.

Concursul Shakespeare School Essay Competition este unul dintre proiectele prin care Asociația Shakespeare School pentru Educație își propune să stimuleze gândirea creativă și să motiveze tinerii din întreaga țară să își perfecționeze cunoștințele de limba engleză. Motto-ul asociației este “Limba engleză deschide oportunități” pentru că stăpânirea unei limbi de circulație internațională poate face diferența în viitorul tinerilor, facilitându-le accesul spre o educație de calitate și o carieră de succes. Concursul oferă șanse egale tinerilor din întreaga țară de a experimenta viața într-un campus universitar britanic de top și de a studia limba engleză la cele mai înalte standarde.


Parteneri educaționali și sponsori: Inspectoratul Școlar al Municipiului București, RATE - Romanian Association of Teachers of English, BETA - Bucharest Enghlish Teachers Association, FNAP - Federația Națională a Asociațiilor de Părinți, Consiliul Național al Elevilor, Cărturești, British Council, Fischer International, Arcub, Unilever, Simaco Advertising.
Parteneri media: Radio ZU, TVR, Evenimentul Zilei, Cariere, Ziarul Ring, Curierul Național, TV City, RADOR, Sfatulpărinților.ro, Suntpărinte.ro, Babycafe.ro, Părinți.com, Clubulmagic.ro, Totuldespremame.ro, Amdoar18ani.ro, IQool.ro, B365.ro, Teen Press, România Pozitivă, Nonguvernamental.org, Blogunteer, Blidaru, Dreamcatchers Romania, Edu-News, Federația VOLUM, Fundația Pentru Dezvoltarea Sociatății Civile, Romanticu.org.