Până pe 28 februarie elevii mai au timp să se înscrie la Shakespeare School Essay Competition, concursul național de creație în limba engleză cu tradiție în peisajul educațional românesc.
Competiția premiază anul acesta ideile originale despre cum se poate păstra planeta “verde”. Asociația Shakespeare School pentru Educație, organizatorul concursului, îi răsplătește pe cei mai talentați participanți cu tabere de vară în Marea Britanie și multe alte premii surpriză.
Provocarea ediției cu numărul 7 a concursului Shakespeare School Essay Competition este: Think green, speak green, act green! Participanții trebuie să scrie un eseu original în limba engleză prin care să își exprime propriile idei despre cum putem să păstrăm Planeta Pământ o planetă VERDE, pentru generațiile viitoare. Pentru inspirație și eseuri cât mai creative, cei interesați să participe pot descoperi o serie de sfaturi și tehnici de scriere pe blog-ul Shakespeare School.
Competiția este organizată pe două categorii de vârstă, 11-14 ani și 15-20 de ani. Înscrierea eseurilor în concurs se poate face simplu, gratuit, online, pe site-ul www.shakespeare-school.ro, până pe 28 februarie 2015. Vor intra în finală și vor fi premiate cele mai bune 30 de eseuri.
Cele mai creative idei, exprimate în limba lui Shakespeare, vor fi răsplătite cu două tabere în campusurile unor universități sau colegii britanice de top. Câștigătorii competiției își vor putea exersa engleza “la ea acasă” și vor lua parte la activități distractive alături de tineri din toate colțurile lumii.
Concursul este inclus în Calendarul Activităților Educative al Inspectoratului Școlar al Municipiului București.
Anul acesta competiția va fi susținută de Andrei Roșu, sportiv de anduranță, câștigător al Cupei Mondiale de Ultra Triatlon, a cărui perseverență va fi o inspirație pentru tineri. Andrei și-a asumat misiunea de a motiva participanții în depășirea propriilor limite în calitate de ambasador al competiției.
Mai multe detalii despre temă și regulament se găsesc pe pagina competiției, aici.
Asociația Shakespeare School pentru Educație, fondată în anul 2011, este o organizație nonprofit ce are ca misiune sprijinirea tinerilor talentați să își urmeze pasiunile prin perfecționarea limbii engleze și ajutarea copiilor cu oportunități reduse să se dezvolte și să învețe limba engleză. Printre proiectele asociației se numără burse de studiu pentru aprofundarea limbii engleze, concursuri de creație având ca premii școli de vară în Marea Britanie, campanii în licee privind certificările internaționale cât și cursuri de engleză predate de peste 200 de voluntari copiilor din cele 30 de centre sociale partenere din București și alte orașe ale țării. Asociația promovează dezvoltarea tinerilor într-un mediu armonios, organizând și ateliere de educație pentru părinți.
Concursul Shakespeare School Essay Competition este unul dintre proiectele prin care Asociația Shakespeare School pentru Educație își propune să stimuleze gândirea creativă și să motiveze tinerii din întreaga țară să își perfecționeze cunoștințele de limba engleză. Motto-ul asociației este “Limba engleză deschide oportunități” pentru că stăpânirea unei limbi de circulație internațională poate face diferența în viitorul tinerilor, facilitându-le accesul spre o educație de calitate și o carieră de succes. Concursul oferă șanse egale tinerilor din întreaga țară de a experimenta viața într-un campus universitar britanic de top și de a studia limba engleză la cele mai înalte standarde.
Parteneri educaționali și sponsori: Inspectoratul Școlar al Municipiului București, RATE - Romanian Association of Teachers of English, BETA - Bucharest Enghlish Teachers Association, FNAP - Federația Națională a Asociațiilor de Părinți, Consiliul Național al Elevilor, Cărturești, British Council, Fischer International, Arcub, Unilever, Simaco Advertising.
Parteneri media: Radio ZU, TVR, Evenimentul Zilei, Cariere, Ziarul Ring, Curierul Național, TV City, RADOR, Sfatulpărinților.ro, Suntpărinte.ro, Babycafe.ro, Părinți.com, Clubulmagic.ro, Totuldespremame.ro, Amdoar18ani.ro, IQool.ro, B365.ro, Teen Press, România Pozitivă, Nonguvernamental.org, Blogunteer, Blidaru, Dreamcatchers Romania, Edu-News, Fundația Pentru Dezvoltarea Sociatății Civile, Romanticu.org, societatesicultura.ro.