luni, 8 iunie 2015

Performanța la limba engleză le aduce o vacanță de două săptămâni în Marea Britanie

De Ziua Mondială a Mediului, Asociația Shakespeare School pentru Educație a premiat pasiunea pentru limba engleză și cele mai creative idei despre cum păstrăm Planeta Verde.
29 de elevi cu talent la scris, din București, dar și din alte 12 orale ale țării, din județele Alba, Bihor, Botoșani, Brașov, Brăila, Călărași, Constanța, Dolj, Galați, Prahova, Timiș și Vâlcea, au intrat direct în finala ediției a 7-a a competiției naționale de eseuri în limba engleză Shakespeare School Essay Competition. 


Meritul lor este cu atât mai mare cu cât au fost aleși de juriul competiției dintre cei peste 3.000 de participanți din toate județele țării. 

câștigători 11-14 ani
Câștigătorii premiilor I - Vladimir Ștefan Pechi, elev al Colegiului Național Grigore Moisil, București, la categoria 11 – 14 ani, și Andreea Bădeu, de la Colegiul Naţional Bilingv George Coşbuc, București, la categoria 15 – 19 ani, vor petrece două săptămâni în campusurile unor colegii și universități de top din Marea Britanie, în tabere de limba engleză în valoare de peste 1.500 de lire fiecare. 

Printre premiile oferite tuturor finaliștilor, cu ajutorul susținătorilor performanței în educație Shakespeare School, British Council, Unilever, Fischer International, Cărturești, Dacris, Simaco Advertising, Mirunette International Education și Ubisoft, s-au numărat cursuri de vară de limba engleză, taxe pentru examene Cambridge, bilete de avion valabile la achiziționarea unei tabere internaționale de limba engleză, e-readere și obiecte realizate din materiale reciclate, rucsaci, tricouri, căști audio, cărți în limba engleză și obiecte de papetărie.


câștigători 15-19 ani

Lista completă a câștigătorilor și eseurile care au convins juriul competiției prin creativitate și originalitate, acuratețe a limbii, vocabular, organizare și coerență, pot fi accesate pe pagina dedicată competiției, pe blogul Shakespeare School

În cadrul festivității a mai fost decernat Trofeul Excelenței, acordat Inspectoratului Școlar al Municipiului București, pentru cel mai mare număr de elevi înscriși în concurs, dar și distincția Certificate of Excellence acordată Cătălinei Georgescu, profesor de limba engleză la Colegiul Național "Emanuil Gojdu" – Oradea, desemnată îndrumătorul cu cei mai mulți elevi înscriși la ediția de anul acesta a Shakespeare School Essay Competition.

Concursul cu participare gratuită inclus în Calendarul Activităților Educative al ISMB, este organizat anual de Asociația Shakespeare School pentru Educație și se adresează elevilor între 11 și 19 ani de la școlile și liceele din toată țara.

Provocarea ediției cu numărul 7 a concursului Shakespeare School Essay Competition a fost: Think green, speak green, act green! Participanții au înscris în competiție eseuri în limba engleză prin care și-au exprimat propriile idei despre cum putem să păstrăm Planeta Pământ o planetă VERDE, pentru generațiile viitoare.
Ambasadorul competiției de anul acesta a fost Andrei Roșu – sportiv de anduranță, câștigător al Cupei Mondiale de Ultra Triatlon, a cărui perseverență este o inspirație pentru tineri.

Asociația Shakespeare School pentru Educație, fondată în anul 2011, este o organizație nonprofit ce are ca misiune sprijinirea tinerilor talentați să își urmeze pasiunile prin perfecționarea limbii engleze și ajutarea copiilor cu oportunități reduse să se dezvolte și să învețe limba engleză. Printre proiectele asociației se numără burse de studiu pentru aprofundarea limbii engleze, concursuri de creație având ca premii școli de vară în Marea Britanie, campanii în licee privind certificările internaționale cât și cursuri de engleză predate de peste 200 de voluntari copiilor din cele 30 de centre sociale partenere din București și alte orașe ale țării. Asociația promovează dezvoltarea tinerilor într-un mediu armonios, organizând și ateliere de educație pentru părinți.

Concursul Shakespeare School Essay Competition este unul dintre proiectele prin care Asociația Shakespeare School pentru Educație își propune să stimuleze gândirea creativă și să motiveze tinerii din întreaga țară să își perfecționeze cunoștințele de limba engleză. Motto-ul asociației este “Limba engleză deschide oportunități” pentru că stăpânirea unei limbi de circulație internațională poate face diferența în viitorul tinerilor, facilitându-le accesul spre o educație de calitate și o carieră de succes. Concursul oferă șanse egale tinerilor din întreaga țară de a experimenta viața într-un campus universitar britanic de top și de a studia limba engleză la cele mai înalte standarde.

Parteneri educaționali: Inspectoratul Școlar al Municipiului București, RATE - Romanian Association of Teachers of English, BETA - Bucharest Enghlish Teachers Association, FNAP - Federația Națională a Asociațiilor de Părinți, Consiliul Național al Elevilor.
Sponsori: Shakespeare School, British Council, Unilever, Fischer International, Cărturești, Dacris, Simaco Advertising, Ubisoft. ArCub, Mirunette International Education.
Parteneri media: Radio ZU, TVR, Evenimentul Zilei, Cariere, Ziarul Ring, Curierul Național, TV City, RADOR, Sfatulpărinților.ro, Suntpărinte.ro, Babycafe.ro, Părinți.com, Clubulmagic.ro, Totuldespremame.ro, Amdoar18ani.ro, IQool.ro, B365.ro, Teen Press, România Pozitivă, Nonguvernamental.org, Blogunteer, Blidaru, Dreamcatchers România, Edu-News, Federația VOLUM, Fundația Pentru Dezvoltarea Sociatății Civile, Romanticu.org.

duminică, 3 mai 2015

3 mai Ziua Mamei

sursa foto

Astăzi, 3 mai, 2015, este Ziua Mamei (în România). Această zi a fost instituită în 2009, în urma unei inițiative a Alianței Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor (TATA); astfel a fost adoptată Legea nr. 319/2009 pentru instituirea Zilei mamei și a Zilei Tatălui. Conform prevederilor acestei legi, s-a stabilit că Ziua Mamei se va sărbători în prima duminică a lunii mai, iar Ziua Tatălui în a doua duminică a lunii mai.

Luna mai o putem numi și luna familiei pentru că, pe lângă Ziua mamei și Ziua tatălui, pe 15 mai se sărbătorește Ziua familiei.

Am scris mai multe despre aceste zile și de ce eu le consider mai mult decât importante, speciale, în postarea - Ziua mamei și Ziua tatălui în România.



La mulți ani mămici!

luni, 27 aprilie 2015

Ziua Pământului - galeria de creații și câștigători




Iată-ne ajunși la final de concurs – Ziua Pământului. Felicitări tuturor concurenților, felicitări câștigătorilor!
Vă mulțumesc foarte mult de participare și vă aștept și la viitoarele ediții, dar și la celelalte concursuri ce se desfășoară aici pe blog.
Inițial mă gândeam să realizez un colaj cu lucrările, dar apoi mi-am spus că cel mai bine e să le las așa în colecție pentru că au și link spre pașii de realizare, dar și spre bloguri minunate ce merită să le vizitați.








Pe câștigători îi aștept cu datele - adresa de livrare pe mail la clubulmagic@gmail.com. 

Îmi pare rău că nu am câte un premiu pentru fiecare dintre voi, dar, sper eu ca v-a plăcut provocarea și câștigul cel mai mare este propria lucrare, dar și momentele frumoase din timpul realizării ei. Eu îmi propun să vă provoc de fiecare dată, iar bucuria cea mai mare să fie realizarea lucrării, participarea, iar premiul să fie așa ca un fel de bonus. Prin urmare îmi doresc să nu vă descurajați, cei ce nu ați primit astăzi acest bonus. Felicitări tuturor pentru lucrări!

Luna viitoare, luna mai, este o lună cu evenimente frumoase, e o lună mai specială, de aceea stați aproape de noi pentru că venim cu noi provocări.

Zi cu mult soare pentru activitățile voastre de astăzi!


Tolba cu povești - de Claudia Groza

Cu siguranță ați auzit de Claudia Groza și poveștile scrie de ea cu iubire și bucurie pentru copii. Pe blogul ei – Poveștile Lizei – găsiți multe povești frumoase; e imposibil să nu găsiți una pe placul vostru.

Chiar înainte să primesc de la Claudia această Tolbă cu povești mă gândeam că, pentru generația actuală de copii, este necesară reinventarea poveștilor. Ai mei copii, de exemplu, refuză multe povești și chiar lecturi (obligatorii cică) pentru școală; cu greu ne mobilizăm să le parcurgem. Și poate că au dreptate să nu le placă, atât ei cât și noi vedem lucrurile altfel acum decât atunci când eram noi mici; să nu mai spun că pe atunci nu aveai prea multe opțiuni. Răsfoind pe un grup de părinți am dat peste un topic în care se discuta tocmai acest aspect, poveștile, ce povești le citim copiilor și faptul că și alți copii (nu numai ai mei) refuză poveștile clasice. 

Și iată-mă pornită într-o vânătoare de povești mai pe placul copiilor de acum, iar Claudia a fost printre primii autori care mi-au ieșit în cale. Astăzi vom scrie câte ceva despre Tolba cu povești, iar în postări viitoare vom scrie despre Bubu în lumea bebelușilor, Tobias, elefănțelul colorat (pe care l-am câștigat la un concurs fulger; suntem tare norocoși) pe care îl așteptăm să ajungă la noi și poate și despre Povești cu îngeri, o carte nou apărută la Editura Integral, spre bucuria Claudiei.


Să revenim la Tolba cu povești care e o adevărată colecție; nu glumesc ci vorbesc foarte serios numind-o colecție pentru că are nu mai puțin de 23 de povești. Dacă o aveți în casă nu vă plictisiți deloc, iar dacă nu o aveți, luați legătura cu Claudia să vedeți cum puteți intra în posesia ei. Pe Claudia cum spuneam o găsiți pe blogul ei - Poveștile Lizei și aveți acolo datele de contact sau îi lăsați un comentariu pe blog. dacă vă este mai ușor, lăsați un prim comentariu aici, la această postare, și va ajunge mesajul cu siguranță la Claudia.


Tolba cu povești este apărută la editura cadrelor didactice în 2011. Mesajul găsit chiar pe prima pagină a cărții spune așa: ”Poveștile acestea sunt pentru toți cei care știu să se bucure de o lume minunată”. 

În Tolbă găsiți povestea Boabelor de mazăre (cu mesajul - ”ce este făcut cu dragoste și pasiune dă roade bogate”), Bătrânul și marea (cu ”puterea gândului și a împlinirii este miraculoasă”, Cheia magică, Povestea lui Inimioară (pentru un somn lin și pufos), Lia și Ela (povestea a două prietene foarte bune), Buburuza fără buline (din minunile naturii), Ferma veselă, Renul rătăcit, Povestea lui Te rog și Mulțumesc (cu greu m-am abținut să nu le scriu pe toate 23) și în final o poveste ca un mesaj – Fii tu însuți. 

Ce ne-a plăcut cel mai mult (mie și copiilor) este faptul că poveștile dau multe detalii, sunt mai aproape de lumea reală, iar la finalul fiecărei povești se găsește morala, esența, sunt niște povești cu tâlc, cum s-ar spune. În ultima vreme mi-am dat seamă că poveștile cu tâlc sunt și pe placul copiilor, dar și pe placul meu; pe placul meu pentru că rezolv destul de multe aspecte cu ajutorul lor, de la conflicte între ei și până la întărirea explicațiilor mele despre comportament, natură, viețuitoare, prietenie. Copiii învață mult mai bine folosind exemple.  Și aceste povești prind viață când le citești, copiii fac tot felul de conexiuni cu viața reală, trag concluzii folositoare lor, rețin detalii, informații. Sunt foarte frumoase, iar eu le recomand cu drag tuturor copiilor, și mici și mari.

Am ales să vă las aici o poveste interesantă pentru noi pentru că ne confruntăm deseori cu câte o mică viețuitoare de care copiilor le este frică și primul impuls este să strivească. Sper că va fi și pe placul vostru și dacă o citiți copiilor să ne spuneți și nouă.

Lumea insectelor

Dimineaţă târzie de aprilie. Ea se grăbea să îşi facă un sandviş pentru la şcoală.
– Asta aşa, ca să nu mai spună nimeni nimic, să mă lase cu răutăţile lor… „iar nu ţi-ai adus şi tu de mâncare; dar chiar nu ai ce?“ oftă Isabela şi deschise uşa frigiderului.
– Credeam că nu te mai trezeşti…
– Cine-i acolo?
Isabela aprinse repede lumina.
– Ei, hai, nu te speria aşa. Sunt eu … mă cunoşti, doar că mi-a fost jenă să mă prezint. My name is John. Ha, ha, ha.
-Îhhh … eşti un gândac. Papucul, unde e papucul…? striga agitată Isabela.
– Off… nu ştiu de ce faci atâta caz şi gălăgie. Nu ţi-am făcut nimic, ba chiar am şi glumit, să-ţi înseninez ziua. Dar, asta e… voi oamenii, nu aveţi suflet… tot ce nu vă place distrugeți. Repede, papucul! Off, te las, şi totuşi îţi doresc o zi senină, cu multe bucurii.
– Îmi… îmi pare rău, spuse Isabela, dar gândacul dispăruse. Ia-l de unde nu-i. Mereu fac nefăcute. Acum, sper să îmi meargă bine la şcoală, să nu fac vreo boacănă.
Îşi împături sandvişul într-un şerveţel, se îmbrăcă rapid cu hainele pregătite de cu seara, îşi luă geanta şi plecă. Zâmbetul ce-i mărginea buzele era destul de trist, dar era acolo: „My name is John“… off… până şi gâzele au umor.
Pe aleea ce ducea spre şcoală, copacii şi-au îmbrăcat armura colorată în alb, roz-pal şi bleu de-abia sesizabil şi au devenit adăpost pentru păsările care încântă urechile oamenilor ce nu au însă timp să se bucure de aşa ceva. Boarea primăverii se simte în văzduh.
De unde, de neunde, apare un bondar. Sunt aşa ciudaţi… parcă nu ar fi insecte. Sunt graşi şi fac excepţie de la grupul lor. Ha, ha, ha.
– Unde mergi aşa grăbită?
– La şcoală, nu vreau să întârzii.
– L-ai văzut cumva pe John azi? întrebă bondarul, timid.
– Hei, ia stai aşa. De unde ştii tu de John?
– Eee… e o poveste veche, nu cred că ai timp să ţi-o destăinui acum cu lux de amănunte. Era tare necăjit ieri că nu a mâncat de câteva zile. L-ai văzut azi, aşadar? Nu mai ocoli răspunsul.
– Ahhh… deci era nemâncat săracul, se auzi vocea Isabelei. Da, l-am văzut azi şi l-am ameninţat cu papucul. Mi-e teamă de gândacii de bucătărie. Plus că la noi în bucătărie nu prea au existat.
– Lasă, îl găsesc zilele astea prin parc şi găsim noi o soluţie. Există soluţii pentru orice, nu? Ahh… să nu uit. Eu sunt Brus. Asta aşa, dacă întreabă John de mine. Ha, ha, ha.
 Bondarul s-a întors spre dreapta şi a dispărut într-un tufiş.
„Am greşit. Până la urmă sunt animale şi ele, aşa mici, urâte, nevinovate. Au şi ele rostul lor pe Pământ, altfel nu îşi pierdea Dumnezeu timpul cu crearea lor. Ce mă costă să arunc o firimitură pe jos. Da… aşa este, le dai un deget şi îţi iau toată mâna. Mâine, poimâine m-oi trezi cu tot neamul John pe capul meu… şi scoate Isabel cămaşa pe unde mai poţi. Am să-l scot în curte dacă îl mai găsesc după amiază pe John şi îl voi hrăni“, gândea intens Isabela.
– Hei, unde ţi-e gândul?
Era colega ei de şcoală, Betty. O fată atât de veselă şi zglobie, parcă mânca în fiecare dimineaţă ardei iute. Nu stătea o secundă locului. Te obosea adesea cu energia ei, care nu era îndreptată spre ceva util.
– Ei, bună dimineaţa! Mi-am lăsat gândul la un mic prieten cunoscut aşa pe nepusă masă, la prima oră, zâmbi Isabela şi o îmbrăţişă pe a sa colegă.
Ore frumoase, interesante, cu jocuri instructive şi captivante, de cunoaştere a propriului eu. Isabela ardea de nerăbdare să ajungă acasă. Se simţea atât de vinovată faţă de John. Bine că a fost rapid şi a dispărut din faţa papucului ridicat cu viteză – se pare că el a fost mult mai isteţ. „Inteligent… Dumnezeu… a dăruit fiecărei fiinţe ceva plăcut. Mă uitam ce aripi groase frumoase avea John, parcă erau un frac. Şi bondarul Brus ce galben viu are la purtător! Ce inimi avem… de ce nu putem accepta şi nu ne putem juca alături de orice fiinţă din Univers? Până la urmă şi şarpele Kaa din «Cartea Junglei» era aşa simpatic şi prietenos. Sper să îl găsesc pe John şi să îi cer iertare“, gândea abătută eroina noastră.
 Când a auzit ultimul clopoţel, şi-a strâns rapid cărţile şi caietele, şi-a îmbrăţişat prietena şi a zbughit-o pe uşă. Toţi colegii au rămas uimiţi.
– Niciodată nu a fost aşa grăbită.
– Întotdeauna avea o vorbă bună şi de înseninare pentru fiecare dintre noi.
– Îmi mai povestea ce a mai citit, despre ce a mai scris.
– A avut un comportament ciudat azi, întreaga zi.
 Pe aleea din faţa şcolii, Isabela a zărit un grup de insecte, diferit: câteva buburuze, unele cu aripi roşii, altele cu aripi galbene….doi-trei bondari, o libelulă şi doi gândaci necunoscuţi, care o aşteptau.
– Nu ştim ce este cu John.
– Nu reuşim să dăm de el.
– Te putem însoţi spre casă?
– Nu te deranjăm. Aşteptăm unde ne spui tu, îngăimă timid Brus, bondarul prietenos.
– Da, urmaţi-mă!
 Toţi priveau după Isabela ca după urs. Erau şocaţi să vadă un amalgam de insecte, însoţind aşa ordonat o fată frumoasă şi cochetă. Ajunsă acasă, se îndreptă spre bucătărie.
– John, te rog să mă ierţi pentru comportamentul meu deplasat de azi-dimineaţă. Întreabă pe oricine că nu sunt prietenoasă şi haioasă dimineaţa. Nu îmi place să mă trezesc devreme… nu îmi place să am un program matinal. Te rog, iartă-mă, şi, pe lângă asta, am o mare surpriză pentru tine dacă ieşi de pe unde te-ai ascuns.
 John, timid şi fricos, ieşi, cu un tremur vizibil dintr-o găurică mică din spatele ţevilor de la calorifer.
– Hei, salutare! Ce uşurare pentru mine… uite: – şi spunând asta, Isabela îndreptă mâna spre fereastră, unde aşteptau emoţionaţi prietenii lui John -, aceasta este surpriza despre care îţi vorbeam.
 Bucuros din cale afară, John îşi întinse aripile negre, lucioase, de parcă erau lustruite cu cea mai scumpă cremă şi porni în zbor spre ei.
– Nu pleca aşa, am ceva pentru tine, spuse Isabela şi îi întinse nişte firimituri de pâine.
– Oauu… ce ospăţ, spuse vesel John.
Isabela le făcu noilor săi prieteni semne cu mâna.
– Sper să nu mă uitaţi şi să mă vizitaţi sau măcar un salut prietenos când mă vedeţi, vă rog mult să-mi adresaţi! Iertaţi-mi răutatea!
"Ce lume frumoasă! Când vom învăţa să ne bucurăm de aşa minunăţii?" Voi când aţi privit cu dragoste şi admiraţie o insectă? O albină harnică sau o furnică grăbită spre muşuroi.

*  *  *
Dumnezeu a creat flori şi insecte, nori şi ploaie, părinţi şi copii între toate stabilind o strânsă legătură.

Mai multe povești asemănătoare găsiți în această minunată Tolbă cu povești scrisă de Claudia Groza.


Claudia este tot timpul în mijlocul copiilor, este profesor în primul rând și nu în ultimul rând susține ateliere de creație pentru și împreună cu copiii. La Claudia puteți apela și în cazul în care doriți o poveste personalizată pentru copilul vostru sau vreți să o dăruiți unui copil. Câteva din povești le puteți lectura pe site-ul - Povești personalizate.


În încheiere vă las mesajul poveștii Fabrica de dulciuri – ”Întindeți brațele spre ceea ce vă place, spre visele voastre. Aveți curajul să spuneți mereu adevărul, căci astfel se găsesc soluțiile mult mai ușor.”


duminică, 26 aprilie 2015

Lucrare 14 - Concurs Ziua Pamantului

Stela, 6 ani și jumătate, se înscrie în concursul nostru cu lucrarea "Marioneta Pământ". ”A colorat imaginea, a decupat-o, a perforat cu un bold mai gros și a legat cu ață verde piciorușele și mânuțele, care sunt mobile (la introdus ața prin găurele și la legat a contribuit și mami).”

Mulțumim Stela pentru participare și îți dorim mult succes!

Mai aveți timp până la ora 21 (astăzi) să vă înscrieți în colecția din cadrul concursului. Înscrierile pe mail s-au încheiat la orele 12. Detalii găsiți aici.

Mult succes și inspirație!

vineri, 24 aprilie 2015

Ziua Pământului și un balon

Aceasta a fost activitatea noastră creativă de Ziua Pământului, pe lângă discuții despre reciclare, reducerea consumului, protejarea naturii. Ar fi trebuit sa fie două lucrări, dar juniorul s-a gândit să spargă pe ascuns balonul (i s-a părut lui că sfoara este uscată) prin urmare s-a ales în final cu un smoc de ață. =D
Junioara a fost mai răbdătoare și a reușit să ajungă cu Pământul nostru vesel și plin de flori la școală; avea proiect de prezentare.

Mai jos găsiți câteva fotografii pe etape, primele fotografii sunt de la balonul juniorului, apoi ne-am uns cu toții și nu a avut cine să mai facă poze. Cele de final sunt, cum am mai spus, de la Pământul junioarei.



Pe scurt, aveți nevoie de:
- un balon,
- sfoară
- aracet
- apă
- răbdare.

Puneți aracetul cu puțină apă într-un vas. Apoi muiați sfoara în aracet. Umflați balonul și îl legați să nu iasă aerul, apoi îl înfășurați cu sfoară. Lăsați la uscat; cel mai bine e să lăsați de seara până dimineața. Noi am lăsat puțin la soare și între etapele de culori. Și la final decorați după dorință. După ce s-au uscat și sfoara și decorațiunile, spargeți balonul din interior, scoateți bucățile și rămâne lucrarea doar din sfoară.

Spor la decorat!

Mai aveți timp până duminică, 26 aprilie să vă înscrieți în colecția din cadrul concursului. Detalii găsiți aici.
Mult succes și inspirație!

Cum să ții baloanele în tavan fără heliu



Năzdrăvanii mei au descoperit dimineață cum pot să stea baloanele în tavan fără să fie nevoie de heliu. Cum? Le umfli ca de obicei, freci puțin balonul de perete și apoi îl duci în tavan și stă acolo pur și simplu.

Acum după amiază au mai încercat o tură și au rezistat și acelea; deja se gândesc să își decoreze singuri casa pentru ziua lor. :)

Încercați și voi și vedeți cum este și să ne spuneți și nouă.

Lucrare 12 - Concurs Ziua Pământului

Alexandra se înscrie în concursul nostru cu un colaj foarte frumos. 

”Alexandra are 3 ani jumătate, așa ca am ales ceva mai simplu ca să poată lucra singurică. Am printat pagina cu "globul" pe care a desenat "apa albastră",  apoi am lipit bucățele de hârtie verde -"pădurea și muntele". Pentru că ne place sclipiciul, am presărat un pic și peste mări :). Pentru floare am folosit hârtie creponată, o hârtiuță de brioșă, un pic de vată. Fluturașii din hârtie colorată sunt lipiți, apoi decorați cu creioane colorate.”

Mulțumim de participare Alexandra și mult succes!

Mai aveți timp până duminică, 26 aprilie să vă înscrieți în colecția din cadrul concursului. Detalii găsiți aici.
Mult succes și inspirație!

Lucrare 11 - Concurs de Ziua Pământului

Robert se înscrie în concursul nostru cu lucrarea - CĂLĂTORI PE PLANETA VERDE. 

”A pictat figurina mașinuță, iar pământul este realizat dintr-un tub de carton pictat în verde, presat și mototolit.

Mulțumim de participare Robert și mult succes!





Mai aveți timp până duminică, 26 aprilie să vă înscrieți în colecția din cadrul concursului. Detalii găsiți aici.
Mult succes și inspirație!

Lucrare 10 - Concurs Ziua Pământului

Bianca se înscrie în concursul nostru cu lucrarea - ÎN ZBOR CU GLOBUL PĂMÂNTESC. 

”Figurina de ipsos ce reprezintă avionul este pictată în culori acrilice. Globul pământesc este o sferă din poliester, pictată în albastru, verde și maro și înfiptă într-o scobitoare, apoi atașată avionului.”

Mulțumim de participare Bianca și mult succes! 


Mai aveți timp până duminică, 26 aprilie să vă înscrieți în colecția din cadrul concursului. Detalii găsiți aici.
Mult succes și inspirație!

Lucrare 9 - Concurs Ziua Pământului


Gabriel (11 ani) și Maria (8 ani) se înscriu în concursul nostru cu o scurtă dedicație Terrei, din flori, pământ, crengi și iarbă; cam tot ce crește din pământ. Literele cuvântului sunt realizate din: T- din flori, E din pământ, R din flori, R din crengi și A din iarbă.






Mai aveți timp până duminică, 26 aprilie să vă înscrieți în colecția din cadrul concursului. Detalii găsiți aici.
Mult succes și inspirație!

Lucrare 8 - Concurs Ziua Pământului





Mihai 6 ani, se înscrie în concursul nostru cu acest colaj de anotimpuri, cu mesajul Salvați Pământul!.
Materiale folosite: foarfeca pentru decupaj, lipici, creion colorat.

Mulțumim de participare Mihai și îți dorim mult succes!




Mai aveți timp până duminică, 26 aprilie să vă înscrieți în colecția din cadrul concursului. Detalii găsiți aici.
Mult succes și inspirație!

marți, 21 aprilie 2015

Lucrare 3 - Concurs Ziua Pământului




Alexandra-Maria, 8 ani și 4 luni, se înscrie în concursul nostru cu o coroniță pentru Ziua Pământului. ”Steaua înseamnă că e noapte și becul că mai sunt câteva continente pe Pământ unde mai e lumina aprinsă.

Mulțumim de participare Alexandra și îți dorim mult succes!







Mai aveți timp până sâmbătă, 25 aprilie să vă înscrieți în colecția din cadrul concursului. Detalii găsiți aici. Mult succes și inspirație!


luni, 20 aprilie 2015

Lucrare 2 - Concurs Ziua Pământului


Marisa Alexia, 6 ani, se înscrie în concursul nostru cu acest desen având titlul - Salvați Pământul. 

”Marisa a ales forma mânuțelor ei, degețelele reprezentând oamenii și o plantă verde reprezentând Pământul.” 

Mulțumim de participare Marisa și îți dorim mult succes!

Mai aveți timp până sâmbătă, 25 aprilie să vă înscrieți în colecția din cadrul concursului. Detalii găsiți aici. Mult succes și inspirație!

duminică, 12 aprilie 2015

Hristos a Înviat!


Oul este simbolul Paștelui; odată cu Învierea lui Hristos, sărbătorim Învierea întregii naturi.

Sărbătoarea de Paște să vă învăluie în gândul reînnoirii!

Hristos a Înviat!

duminică, 5 aprilie 2015

Pistă de mașini din tuburi de hârtie



Această pistă era de mult timp pe lista lucrurilor de realizat; atât de veche ideea încât am adunat multe tuburi de hârtie de toate felurile.
La această pistă am folosit tuburi de la prosoapele de bucătărie, sunt mai lungi și e nevoie de un număr mai mic.

Când Edi a primit pista de perete am spus, data e momentul să punem în aplicare și planul nostru pentru a ”complica” puțin pista existentă.









Și am reușit destul de bine; are mai multe puncte de plecare pentru mașini, dar și provocări pe parcurs. Avem în plan și alte idei, doar să mai adunăm ceva tuburi. Până atunci vă lăsăm ceea ce am realizat până acum.

Aici în imagine aveți câteva marcaje după care vă puteți ghida; mai jos câteva detalii.
Ca și materiale aveți nevoie de tuburi de hârtie, bandă dublu adezivă și foarfece.
Unele din tuburi la noi sunt lipite cu scoci de către Edi pentru că inițial realizase o sabie din ele și apoi le-am folosit la pistă.







Dacă realizați și voi o astfel de pistă, sau altceva util din tuburi de hârtie să ne spuneți și nouă.

Spor la decorat și inspirație maximă!



AlinaS.

sâmbătă, 4 aprilie 2015

Shakespeare School deschide înscrierile la Școala de Vară 2015 prin oferta early booking



În lunile iulie și august 2015, Shakespeare School se transformă într-o destinație inedită de vacanță pentru sute de copii și tineri din București. Prin oferta early booking, pentru fiecare loc rezervat la cursurile Școlii de Vară, până pe 30 aprilie 2015, Shakespeare School oferă copiilor între 4 și 14 ani suportul de curs gratuit.



Părinții care își doresc să le ofere celor mici o experiență de vacanță distractivă, relaxantă, prin care să păstreze legătura cu limba engleză, pot rezerva, începând de astăzi, un loc la unul dintre cursurile de vară Shakespeare School. Școala de Vară în limba engleză este deschisă și pentru tinerii care doresc să își dezvolte cunoștințele generale de engleză dar și să se pregătească pentru obținerea unui certificat recunoscut internațional (Cambridge sau IELTS).   

Create după o metodă de predare testată și cu rezultate excelente, cursurile Școlii de Vară Shakespeare School le oferă copiilor activități interactive și amuzante, cu acces la resurse tehnologice de ultima oră, prin care orele de engleză devin o experiență plăcută. Profesori tineri și foarte bine pregătiți îi ajută pe copii să își îmbogățească vocabularul, să își exerseze abilitățile de conversație și să își fixeze noțiunile de gramatică a limbii engleze studiate în timpul anului.


Liceenii se pot pregăti cu succes pentru susținerea examenelor Cambridge FCE, CAE sau a examenului IELTS, prin cursurile intensive de vară. Profesorii Shakespeare School au structurat orele în așa fel încât, la finalul cursului, tinerii să își îmbunătățească abilitățile de vorbire, scriere sau ascultare și să își perfecționeze gramatica și vocabularul asimilând rapid, chiar din sala de clasă, bucurându-se în același timp de vacanță.

De asemenea, la Clubul de conversație, English Over a Cup of Ice Tea profesorul britanic Chris Smeeton îi ajută pe copii și tineri să capete fluență în exprimare, să-și perfecționeze accentul și să scape de teama de a se exprima liber în limba engleză.

Iată ce spun părinții cursanților noștri despre beneficiile metodei Shakespeare School:
”Ne bucurăm că v-am descoperit! O școală cu profesori obiectivi și creativi, unde limba engleză se învață într-un mod plăcut, dinamic, interactiv, așa cum ar trebui învățată orice limbă străină. Fiul meu este foarte fericit și nerăbdător să meargă la cursurile de engleză predate în cadrul școlii dvs, iar eu am cea mai mare satisfacție când vine și îmi povestește cu entuziasm de tot ce se petrece la cursuri și mai ales când observ progresele realizate." spune Livia T. mama lui Andrei, 8 ani.


Cursurile Școlii de Vară Shakespeare School se desfășoară în lunile iulie și august 2015, în programe de câte două săptămâni pentru grupele de vârstă 4 – 14 ani și câte 3 săptămâni pentru adolescenții și tinerii care își propun să aprofundeze materia și subiectele examenelor internaționale de limba engleză.


Oricine dorește să descopere metoda Shakespeare School se poate înscrie la o lecție demonstrativă GRATUITĂ, la adresa de e-mail info@shakespeare-school.ro. Mai multe informații despre cursuri, structură și perioada de desfășurare a acestora sunt disponibile pe site-ul www.shakespeare-school.ro.