sâmbătă, 30 noiembrie 2013

Coroniță de advent cu portocale în Cizmulița Moșului


Am mai primit o coroniță pe ultima clipă, de la Stela.





Bună seara,
Ne înscriem și noi, Stela (5 ani) și mami Camelia, din București.
Am tăiat o farfurie de plastic, am învelit-o în hârtie tăiată dintr-o pungă, am înfășurat-o cu ață și am pictat-o cu verde. Am tăiat cojile de la portocalele tocmai mâncate în formă de floare și le-am fixat cu șnur roșu pe coroniță. Am tăiat o lumânare simplă în 4 bucățele și am fixat fiecare bucată în mijlocul 'florilor de portocală'. Am adăugat un pic de beteală și o fundiță. Stela a lucrat singură în mare parte, i s-a părut foarte interesantă coronița de advent.

Mulțumim!”



Mulțumim foarte mult de participare și mult succes!

vineri, 29 noiembrie 2013

Concurs de 1 Decembrie - Hora copiilor



Zilele trecute răsfoiam pe internet în căutarea unor activități de 1 Decembrie și n-am găsit mare lucru. Mă refer aici la activități în oraș și nu de realizat în casă. E trist că nu sărbătorim această zi istorică, e trist că autoritățile locale nu se ocupă și de acest aspect.

În schimb, știu că sunt părinți care nu lasă această zi să treacă fără să împartă cu copiii lor puțin din istorie, planifică diverse activități în funcție de vârsta și preferințele copiilor.

Cu gândul la voi dragi părinți m-am gândit să vă propun să realizăm împreună o colecție de activități cu și pentru copii de 1 Decembrie. 


Scrieți pe blogul vostru ce v-ați propus să faceți în acest an de 1 Decembrie împreună cu copiii și introduceți link-ul în colecție. Nu contează dacă este o activitate recreativă, sau povești sau craft. Trebuie doar să povestiți pe scurt sau cu amănunte, după cum preferați. Postarea să fie pentru activități din acest an; dacă repetați unele activități din anii trecuți, realizați o nouă postare în care spuneți ce activități ați desfășurat în anii trecuți și pe care le repetați/sau nu.

Colecția o las deschisă până pe data de 05 decembrie 2013, orele 22.00. Mi s-a întâmplat și mie să nu am timp chiar în ziua aceea să postez (mai ales că acum pică duminică), de aceea mi-am zis să vă las timp să scrieți.

Dacă nu aveți blog și doriți să ne povestiți despre activitățile voastre de 1 Decembrie, puteți să ne trimiteți pe e-mail la clubulmagic@gmail.com o povestioară, însoțită de câteva fotografii, până la data de 05 decembrie 2013, orele 19.00.

Premiu
Un set de creație brățări și anume - brățările prieteniei.
Mi s-a părut cel mai potrivit premiu pentru acest concurs.

Ce am realizat noi anul trecut - Activități de Ziua României 2012

Vă aștept, cu mare drag, să vă înscrieți activitățile în colecție și vă doresc multă inspirație și bună dispoziție!

Seară frumoasă!

Alexander's Handmade - un nou sponsor în cadrul Concursului Cizmulița Moșului




Alexander (Cătălin) ne-a contactat în dorința de a participa ca și sponsor în cadrul Concursului Cizmulița Moșului, oferind două felicitări realizate de el prin tehnica quilling. Vă invit pe blogul lui, (aveți link direct - click pe fotografia cu felicitările) să îi admirați lucrările. Este de apreciat pasiunea lui pentru handmade, la această vârstă și merită să-l încurajăm.


Împreună cu Alexandru ne-am gândit să oferim aceste felicitări la doi concurenți pe care îi va alege chiar el, indiferent de tragerile la sorți pentru celelalte premii.

Mai aveți timp până mâine să vă înscrieți coronițele în concurs. Mult succes tuturor și inspirație!

Coroniță de Advent din carton în Cizmulița Moșului



















A mai sosit o coroniță în Concursul nostru, o coroniță realizată de cel mai tânăr concurent (dacă așa am reținut eu). Anastasia, 2 ani și 5 luni, a realizat, împreună cu mama ei o coroniță din hârtie după forma propriilor mânuțe.



Ce ne spune Ramona, mămica:

"Coronița noastră de Advent se realizează foarte ușor în doar 9 pași:
Pasul 1: Mami ia conturul mânuței și decupează formele (A. încă este prea micuță pentru această sarcină și mi-am permis să-i ofer o mână de ajutor)
Pasul 2: A. pictează farfuria de carton, decupată la mijloc, pe care va lipi ulterior formele de mânuțe
Pasul 3: A. pictează suportul de lumânare, realizat din tub de hârtie igienică
Pasul 4: Odată pictate toate cele 4 suporturi de lumânări, A. le probează
Pasul 5: A. pune lipici pe fiecare mânuță în parte
Pasul 6: A. lipește mânuțele pe farfuria de carton
Pasul 7: A. decorează coronița cu pompoane de diferite culori și dimensiuni
Pasul 8: A. pune lumânările în formă de om de zăpadă (omuleții de zăpadă sunt preferații ei în perioada aceasta a anului)
Pasul 9: Coronița de Advent este gata de poză :)







Anastasia este tare fericită să-și prezinte opera de artă, iar eu sunt cea mai mândră mămică de pe acest pământ. Așteptăm cu nerăbdare 1 Decembrie să aprindem prima lumânare din coronița noastră veselă.

Mulțumim.

Cu drag,
Ramona (mămica) și Anastasia (fetița mea minunată) :)"



Mai multe informații despre semnificația perioadei Advent dar și a coroniței de Advent găsiți în postarea - Coronița de Advent - semnificații, iar în categoria Coronițe de advent veți găsi modele de inspirație.

Nu uitați de Concursul nostru Cizmulița Moșului ediția a II-a; mai aveți timp până mâine să vă înscrieți coronițele în concurs. Mult succes tuturor și inspirație!

Coroniță de Advent cu scoici în Cizmulița Moșului



















A sosit în Cizmulița din Concurs o coroniță plină de scoici, adusă de Ema (7 ani).

Materiale folosite:
- ghirlandă
- scoici
- figurine din hărtie
- lipici
- lumânări.




















Mulțumim foarte mult de participare, dar și pentru ideea de a decora coronița cu scoici. Îți dorim mult succes la extragere!

Mai multe informații despre semnificația perioadei Advent dar și a coroniței de Advent găsiți în postarea - Coronița de Advent - semnificații, iar în categoria Coronițe de advent veți găsi modele de inspirație.

Nu uitați de Concursul nostru Cizmulița Mosului ediția a II-a; mai aveți timp până mâine să vă înscrieți coronițele în concurs. Mult succes tuturor și inspirație!

miercuri, 27 noiembrie 2013

Coroniță de Advent plină cu bomboane pentru Cizmulița Moșului
















Marian are 7 ani și a realizat, împreună cu mămica lui, o Coroniță de Advent din bomboane :). Pentru aceasta au folosit materiale diverse din casă cărora le-au dat o nouă utilizare și anume. printre materialele folosite amintim: pliante cu reclame, bandă adezivă, fundițe de la ambalaje de flori și bomboane.






















"Am făcut sul revista, am lipit-o cu scotch, am făcut un cerc din ea și am lipit capetele. Apoi am lipit de jur împrejur bomboane! Am decorat-o cum îi stă bine unei Coronițe de Sărbători cu un pampon. Coronița noastră e comestibilă și din acest motiv am plasat lumânarea în centru, pentru a evita rănirea copilului când se apropie de ea. Pentru Crăciun vreau să o îmbunătățesc cu crenguțe de brad, și ceva beteală. 
Mulțumim"

Eu vă mulțumesc pentru participare. Coronița voastră e originală, e visul oricărui copil, e plină de bombonele :). Vă doresc mult succes la extragere!

Nu uitați de Concursul nostru Cizmulița Mosului ediția a II-a; mai aveți o săptămână până când vă puteți înscrie coronițele în concurs. Mult succes tuturor și inspirație!

duminică, 24 noiembrie 2013

Coronița de Advent de la Daria Medeea pentru Cizmulița Moșului
























Carmen ne trimite Coronița de Advent realizată de fetița ei, Daria Medeea de 6 ani.

Ce ne spune Carmen ....
"Fetița mea, Daria Medeea de 6 ani, a adunat ce aveam prin casă și s-a apucat de lucru! Cu puțin ajutor din partea nostră a finalizat cea mai gustoasă coroniță! Cum Medy și Moș Nicolae sunt foarte apropiați, sărbătoresc împreună, an după an, aniversarea lor alături de mulți copii, speră ca anul acesta, cu ajutorul magiei Moșului să vă încânte cu o coroniță în stil tradițional.
Succes tuturor!
 Cu drag,
      Carmen"


Dragele mele e adevărat că ați realizat cea mai gustoasă coroniță! Eu vă felicit pentru idee și pentru rezultatul atât de frumos și vă doresc mult succes!



















Nu uitați de Concursul nostru Cizmulița Mosului ediția a II-a; mai aveți o săptămână până când vă puteți înscrie coronițele în concurs. Mult succes tuturor și inspirație!

Coronița de Advent de la Maria și Gabriel pentru Cizmulița Moșului





Maria-Rita 6 ani și Gabriel 10 ani din Costeiu, Timiș ne-au trimis o minunată Coronița de Advent realizată de ei.

Ce ne scrie tatăl lor ....
"Pe un support de carton am lipit mânuțele din hârtie verde (conturul mâinilor copiilor). Copiii au decorat coronița cum au dorit ei, apoi am făcut lumânările. Pentru ca lumânările noastre să poată fi aprinse întreaga duminică (1 în prima duminică, 2 în a doua ...), le-am realizat din tuburi de hârtie igienică decorate. Am umplut tuburile cu vată și am așezat "flacăra" din hârtie colorată deasupra."

Mulțumim foarte mult pentru participarea la Concursul nostru Cizmulița Moșului ediția a II-a! Coronița voastră este foarte frumoasă, iar ideea cu formele mânuțelor este deosebită. Vă dorim mult succes la extragere! Voi introduce eu în colecție coronița, cu link la această postare.

Nu uitați de Concursul nostru Cizmulița Mosului ediția a II-a; mai aveți o săptămână până când vă puteți înscrie coronițele în concurs. 

Mult succes!

vineri, 22 noiembrie 2013

Carmen handmade - Sponsor în cadrul Concursului Cizmulița Moșului ediția a II-a




Un alt premiu din Cizmulița Moșului constă în: un colier pandantiv oferit de Carmen's Handmade (cu tematică la alegerea câștigătorului - fotografia este orientativă) și un set de 4 figurine din pudră ceramica (2 magneți și 2 figurine de pus în brad) + o surpriză oferite de Clubul Magic.

Carmen este pasionată de bijuterii și accesorii realizate manual din luturi polimerice. Are acum o colecție foarte frumoasă de pandantive cu motive de Crăciun ce nu trebuie să o ratați.

Pe Carmen o gasiți aici:
- Blog Carmen's Handmade 
- Pagina facebook Carmen's Hamdmade




Mult succes la Concursul de creație pentru copii Cizmulița Moșului!

Bijoubyana - Sponsor în cadrul Concursului Cizmulița Moșului ediția a II-a
















Un alt premiu în cadrul concursului nostru constă într-o brățară oferită de Bijoubyana și un set de realizat felicitări + o surpriză oferite de Clubul Magic.

Bijoubyana - Ana, este pasionată de bijuterii, mai precis de realizarea lor. Dar la ea puteți găsi și creații din fimo, pentru copii și adulți sau chiar decorațiuni diverse din fimo, chiar și pentru Crăciun.
















Vă invit pe pagina ei de facebook - Bijoubyana - să admirați lucrările. 

Mult succes la Concursul de creație pentru copii Cizmulița Moșului!

Cărăbuș - Sponsor în cadrul Concursului Cizmulița Moșului ediția a II-a


Atelier Cărăbuș din Brăila oferă un loc la un atelier de creație pentru copii. La acest premiu Clubul Magic adaugă o surpriză.

Atelier Cărăbuș organizează:
- ateliere de creație și ludotecă în Brăila. Principiul de bază este să transforme joaca și recreerea în metode de învățare și dezvoltare. 
- petreceri creative - Art Party - transformând astfel un eveniment deosebit din viața copilului în unul deosebit și memorabil.
- ateliere de creație pentru adulți - Adult reCreation.

Date de contact Atelier Cărăbuș:
Site web: www.ateliercarabus.ro
telefon: 0751 535 596
E-mail: ateliercarabus@gmail.com


Mult succes la Concursul de creație pentru copii Cizmulița Moșului!

Căsuța Copiilor - Sponsor în cadrul Concursului Cizmulița Moșului ediția a II-a



Căsuța Copiilor și Amy Creații manuale din Timișoara oferă un loc la un atelier de creație pentru copii. La acest premiu Clubul Magic adaugă o surpriză.

Căsuța Copiilor este un loc virtual unde găsiți jocuri, activități creative și multe idei pentru copii. Amy este fondatoarea acestui loc de poveste și în același timp o iubitoare de handmade. Are pe blogul ei multe creații frumoase, lucrate în diverse tehnici quilling, origami, scrapbooking, etc.

Căsuța Copiilor organizează, în fiecare sâmbătă, ateliere pentru copii în Timișoara. Locul de desfășurare este Librăria Cartea de Nisip Timișoara, un loc numai bun de recreat, atât pentru copii cât și pentru părinți. În fiecare sâmbătă copii sunt provocați printr-o temă aleasă cu grijă și drag pentru ca ei să se simtă în largul lor și să se distreze.

Participarea se face pe bază de înscriere la adresa de e-mail casutacopiilor@gmail.com sau la telefon 0726.681.599.


Pe Amy o găsiți aici:
- Blog - Amy Creații manuale - de unde puteți chiar comanda din creațiile sale
- Facebook - Căsuța Copiilor
- Facebook - Creații manuale


Mult succes la Concursul de creație pentru copii Cizmulița Moșului!

Elestaimatge - Sponsor în cadrul Concursului Cizmulița Moșului ediția a II-a




Elestaimatge se oferă să prelucreze un set de 5 (cinci) fotografii și anume să le personalizeze în funcție de preferințele câștigătorului (un anume anotimp, o anume tematică, text personalizat, etc.); fiecare fotografie poate avea două sau trei variante. La acest premiu, care este virtual, Clubul Magic va oferi un album foto și un set pentru decorarea albumului.

Elena, cea care reprezintă Elestaimatge este pasionată de scrap, în mod deosebit de scrapbooking digital. 



Pe Elena o găsiți aici:
- Facebook - Elestaimatge

Mult succes la Concursul de creație pentru copii Cizmulița Moșului!

marți, 19 noiembrie 2013

Aniversare cu giveaway

Astăzi e o zi de 19, o zi de toamnă
cu puțin soare, cu puțin vânt
Cum spuneam mai demult într-o altă postare ….
îmi place toamna, cu farmecul ei …….
îmi place mirosul de struguri, de mere coapte, de dovleac ….
miros de castane și crizanteme …..
îmi place mirosul ploii, rece în comparație cu cea de primăvară, e un miros curat, e miros amestecat de frunze arse și ude,
un miros ce nu îl întâlnești la nici un anotimp ……
toamna natura trece spre hibernare,
pentru a renaște în primăvară,
de parcă ar vrea să ne arate că totul e continuitate,
că nu se sfârșește aici ….
toamna ne oferă peisaje multicolore, parcă cele mai frumoase fotografii …
cele mai îndrăznețe apusuri de soare …..
e vremea mustului și începutul poveștilor
ce vor continua în iarnă la gura sobei ….
se spune că toamna se numără bobocii, se culeg roadele,
,,este fiica belșugului și bogăției, cu rochie din frunze ruginii”
e vremea bilanțurilor, în tot ce ne-am propus și ce am realizat,
e vremea schimbării, a planurilor noi,
ascultați șoaptele toamnei, priviți natura
inspirați-vă cu idei și veți simți optimismul
bifați o filă din trecut și aspirați spre un nou început!

Și iată-mă în această zi privind în trecut, zâmbind cu sufletul împlinit
E o zi specială, o zi de bilanț pe care mi-am stabilit-o undeva în trecut
Îi mulțumesc lui Dumnezeu că a fost tot timpul alături de mine, i-am simțit prezența la orice pas
M-a ghidat, m-a ajutat să reușesc tot ce mi-am propus, ce am dorit
Trag linie și, chiar dacă am renunțat, pe parcurs, la unele aspirații, am făcut-o în mod voit, conștient
Și asta pentru că cele două minuni care îmi spun mama au dat totul la o parte și le-au trecut pe planul doi, trei ... ceea ce în trecut mi se părea necesar, acum nu mai e așa de important
Important e că m-au ales pe mine să le fiu mama, să îi iubesc, și asta mă face fericită și împlinită
Aceste minuni, împreună cu tati al lor, mi-au arătat ce înseamnă cu adevărat să iubești și să fii iubit
Și iată ce s-au gândit ai mei astăzi; să-mi ofere o medalie J


Dar, să trecem la lucruri mai serioase J

Astăzi am o surpriză pentru voi, un mic dar din partea mea. Dacă tot este toamnă, cu planuri noi, cu obiective, cu schimbări, vă ofer în dar această carte - Ghid de fericire pentru începători - scrisă de Ștefana Balan, să fie un sprijin pentru aceste noi începuturi. Și pentru că toamna e plină de aromă și culoare, adaug la această carte un set de săpunele, făcute de mine; sunt naturale, realizate prin metoda - la rece. Setul e format din: un șampon solid cu nucă, un săpun cu scorțișoară, unul cu cafea și fenicul, unul cu roiniță și spirulină și patru săpunele cu lapte de capră (numai bun pentru copii). 
Despre carte v-am povestit aici, iar despre săpunele puteți afla mai multe de pe celălalt blog al meu www.aromesiplante.ro (nu e actualizat cu informații, dar sper că voi reuși să rezolv și aspectul ăsta).


Ce trebuie să faceți? 
Să lăsați un comentariu la această postare și să-mi spuneți:
1. Ce v-a atras atenția pe acest blog (în cazul în care sunteți pentru prima dată aici)/ ce vă face să reveniți pe acest blog (în cazul în care nu sunteți al prima vizită)
2. Ce teme v-ar place să abordăm pe viitor?

Perioada de înscriere: 19 noiembrie - 6 decembrie 2013.
Extragerea va avea loc în data de 7 decembrie.

Vă doresc o zi minunată, plină de bucurii!
Mult succes!



luni, 18 noiembrie 2013

Handmade by Marianam-h - Sponsor în cadrul Concursului Cizmulița Moșului ediția a II-a


Mariana realizează niște minunății de decorațiuni din pănuși de porumb. N-am mai întâlnit până la ea pe cineva care să facă acest lucru. Lucrările sale sunt deosebite; cuvintele spun prea puțin prin urmare vă las câteva lucrări și vă invit pe blogul ei, sau pe paginade facebook să admirați ami multe.


















În cadrul Concursului nostru de creație Cizmulița Moșului, Handmade by Marianam-h oferă două decorațiuni de iarnă realizate din pănuși de porumb. La acest premiu Clubul Magic adaugă un set de realizat felicitări și o surpriză.













Produsele Marianei le puteți vedea aici:
- Pagina de facebook Handmade by marianam-h
- Blog 

Mult succes la Concursul de creație pentru copii Cizmulița Moșului!

Cosmetice naturale KaBea - Sponsor în cadrul Concursului Cizmulița Moșului ediția a II-a

KaBea sponsorizează concursul nostru Cizmulița Moșului cu un set de 4 săpunele naturale (cele mici sunt săpunuri pentru copii cu lapte de capră, iar brioșa este cu aromă de cocos și unt de cacao cu masă de cacao). La acest premiu Clubul Magic oferă un set de 4 figurine din pudră ceramică (2 magneți și 2 figurine de pus în brad) + o surpriză.


Pe Beatrice, creatoarea brandului de cosmetice naturale KaBea, o parte din voi o cunoașteți de pe blogurile ei sau poate din rubrica noastră Artistul săptămânii. Beatrice este o iubitoare de handmade și anume, cosmetice handmade. Creațiile sale au pornit mai întâi din necesitate care pe parcurs s-a transformat în pasiune și în final într-o mică afacere.


Pe Beatrice o mai găsiți și pe ColțpestrițKaBea, unde ne împărtășește câte puțin din momentele zilnice: prăjiturele, gânduri, decorațiuni, etc. În acest colțișor găsiți, în desfășurare, un concurs de creație - Claca În așteptarea Crăciunului unde vă puteți înscrie până la data de 13 decembrie 2013 cu o decorațiune de Crăciun.



Unde îi găsiți produsele:

Mult succes la Concursul de creație pentru copii Cizmulița Moșului!

sâmbătă, 16 noiembrie 2013

Prăjiturici și alte dulciuri - Sponsor în cadrul Concursului Cizmulița Moșului ediția a II-a















Prăjiturici și alte dulciuri împreună cu Asociația Două fetițe sponsorizează concursul nostru - Cizmulița Moșului - cu un loc la un atelier de experimente culinare pentru copii. La acest premiu, Clubul Magic adaugă o surpriză.













Dana, reprezentanta blogului Prăjiturici și alte dulciuri, este Food Ambassador pentru Romania pentru Food Revolution, asociația lui Jamie Oliver. Împreună cu Asociația Două Fetițe din Iași a pus la cale niște ateliere de gătit pe care le-a numit ateliere de experimente culinare. Aceste ateliere au loc în fiecare sâmbătă începând cu ora 10; o ședință durează 2,5 ore.
Atelierele nu sunt doar pentru gătit ci cuprind și aspecte ale educației gastronomice.

La fiecare întâlnire se gătesc două feluri de mâncare, din care unul este desert. Pe lângă activitatea de gătit, se discută despre ingredientele folosite. Atelierele se încheie cu explicarea și învățarea aranjatului mese, bunele maniere la masă și în final degustatul mâncărurilor.

Atelierele au loc în Iași la sediul asociației Două Fetițe de pe strada Lascăr Catargi, nr.22.
Relații și înscrieri:

0744883918  Dana Burlacu


0751283434  Asociația Două Fetițe

Mult succes la Concursul de creație pentru copii Cizmulița Moșului!

vineri, 15 noiembrie 2013

Țara Minunilor - Sponsor în cadrul Concursului Cizmulița Moșului ediția a II-a



Țara Minunilor este un loc de poveste pentru copii și un spațiu de relaxare pentru părinți. 
În pachetul de servicii pentru copii găsim loc de joacă, ateliere de creație, lecții de pian, petreceri private și tematice, zumba kids, iar la cafeneaua părinților oferta este mai mult decât îmbietoare: cafea, ceaiuri, ciocolată caldă, sucuri naturale.
Unde e acest loc? În Iași pe strada Stroescu, 2-4, lângă Liceul de Artă Octav Băncilă.




Ofertele sunt mai mult decât atractive:
- bebelușii între 0 și 1 an nu plătesc taxă de Kids parking;
- copiii între 1 și 2 ani și al doilea frate plătesc jumătate din taxa pe oră;
- la a 10-a intrare, a 11-a e din partea casei;
- abonamentele nu sunt limitate ca durată; pot fi folosite oricând. 



Surse foto

Ce îmi place mie de cum am auzit de acest loc e că au tot felul de întâlniri precum Clubul Mămicilor informate, unde sunt invitați specialiști pe diverse teme sau întâlniri ale părinților blogger din Iași. Interesant, nu-i așa?

Țara Minunilor este sponsor în cadrul Concursului Cizmulița Moșului ediția a II-a și oferă un abonament lunar la Atelierul de Creație ce constă în 4 ore de atelier și 4 ore de joacă în Țara Minunilor. La acest premiu Clubul Magic adaugă o surpriză. Mai multe detalii despre concurs găsiți în cadrul postării dedicate concursului.

Mult succes la concurs!

joi, 14 noiembrie 2013

Revista Școala de Basm


A apărut o nouă publicație pentru copii - Revista Școala de Basm (revista isteților de 6-12 ani). Am primit și noi un exemplar al primului număr din Revistă pentru a-l răsfoi să vedem ce spun copiii. Este prima revistă pe acre o cumpăr adresată elevilor; pentru grădiniță cumpărăm PitiClic.  Revista pare destul de interesantă, abordează diverse teme, prin urmare fiecare copil își poate găsi acolo o temă preferată. Din cuprinsul Revistei fac parte benzi desenate, jocuri, super-descoperiri dintr-o varietate de domenii: literatură, istorie, mitologie, matematică, pictură, muzică, sport, ecologie, sănătate și nutriție, călătorii. Iată câteva pagini din revistă, să vedeți despre ce este vorba.





Revista face parte din proiectul educațional Școala de Basm creat de Editura Copilăria, alături de Concursul Național de Cultură Generală - Amintiri din Copilărie

Revista Școala de Basm apare lunar, costă 10 lei și se distribuie în școli. 
Există și un Club de Basm, iar cardul de membru garantează super-avantaje.

În primul număr al Revistei sunt și concursuri, iar termenul de participare a fost prelungit până la 20 noiembrie; deci încă mai aveți timp să trimiteți taloanele din revistă. Gratuit Revista oferă la primul număr, fiecărui elev, un caiet de basm.
Copiilor mei le-a plăcut revista și sigur o vom cumpăra în continuare. Ce le-a atras atenția mai mult: secretele din jur - curiozități din lumea largă, pagina roz, pagina blue, partida de șah, copiii de pe Marte, matematica distractivă, copilărie în jurul lumii, ora de sport, pagina eco-logică. 

Ați avut curiozitatea să răsfoiți această revistă? Ce părere aveți?
Voi ce reviste cumpărați la copii!

Coronițe de Advent din conuri și nuci


Astăzi v-am adus noi modele de Coronițe de Advent, de data aceasta din materiale la îndemâna tuturor: conuri de brad, fructe uscate, nuci, castane, batoane de scorțișoară.


Sursa foto


Sursa foto


Sursa foto



Sursa foto



Sursa foto



Sursa foto



Sursa foto


Multă inspirație și succes la Concurs!

Seară frumoasă!

miercuri, 13 noiembrie 2013

Coronițe de Advent - modele

Astăzi am răsfoit puțin netul și m-am oprit la câteva modele de coronițe de Advent pe care vreau să vi le arăt și vouă. Cine știe poate una din ele va fi inspirația voatră pentru concursul nostru.

Sursa foto

Sursa foto

Sursa foto

Sursa foto



Sursa foto



Multă inspirație și succes la Concurs!

Seară frumoasă!



marți, 12 noiembrie 2013

Coronița de Advent - semnificații


Advent, numit și Postul Crăciunului sau Postul Sfântului Martin, ori Postul Ignatului, este perioada precedentă Crăciunului. Perioada variază de la patru la șase săptămâni, în funcție de loc și religie.Este un post al bucuriei ce cuprinde programul liturgic al Bisericii, iar un loc special îl ocupă colindele tradiționale. Adventul aduce speranță pentru cei credincioși, aduce speranță pentru oamenii smeriți, aduce speranță celor disprețuiți, aduce speranță celor care nu-L cunosc pe Dumnezeu. Vă recomand să citiți articolul Adventul aduce speranţa.




Coroana de Advent este o tradiție născută în Hamburg, în secolul al XIX-lea. Un pastor evanghelic a cumpărat o casă, a renovat-o și a primit în casă copiii de pe stradă, oferindu-le un loc unde să stea și mâncare. El i-a ajutat și i-a învățat o meserie, astfel când au crescut eu putut să se întrețină singuri și să nu mai cerșească.
În fiecare an, în timpul Adventului, pastorul organiza un moment de rugăciune. Din anul în care a început să primească în casa sa copiii orfani, a vrut să facă mai frumos acest timp, această perioadă a Adventului. Astfel fiecare copil aprindea câte o lumânare, începând cu 1 decembrie, în timpul momentelor de rugăciune. Un prieten al pastorului a pregătit, pentru acest moment, un cerc de lemn pe care au fost așezate toate lumânările astfel încât să pară o coroană de lumină; de Crăciun această coroană avea 24 de lumânări aprinse. Mai târziu copiii au decorat coroana cu ramuri de brad, ca semn al vieții.

Acest obicei a devenit plăcut de oameni astfel și-au făcut și ei propriile coroane de Advent, dar pentru că numărul lumânărilor era prea mare l-au micșorat la 4 (după cele patru duminici ale Adventului: trei de culoare violet și una de culoare roșie - violet pentru a indica penitența şi convertirea la Dumnezeu, roşie ca semn al bucuriei pentru iminenta naştere a lui Isus; cea roşie se aprinde în a treia duminică de Advent, numită chiar Gaudete (bucurați-vă), ele pot fi însă toate de culoare albă sau în patru culori diferite.

La început tradiția a fost privită cu suspiciune în lumea catolică, fiind de origine protestantă, dar s-a răspândit foarte repede mai ales după Primul Război Mondial.

Coroana de Advent are o funcție religioasă, vestește apropierea Crăciunului, trezește rugăciunea creștină, ne reamintește că lumina, căldura, viața vin de la Isus care învinge răul și întunericul; este un imn adus naturii care revine la viață, atunci când totul pare a se sfârși, un imn adus luminii care învinge întunericul, un imn adus lui Cristos, adevărata lumină, care vine să învingă întunericul răului și al morții.

Coroana de Advent are o formă circulară. Cercul este încă din antichitate un semn al veșniciei și al unității; aici indică și soarele și ciclul său anual, modul său continuu de a se reproduce, fără a se consuma vreodată; exprimă foarte bine misterul lui Cristos care este propus mereu. La fel ca și inelul, care este un tot continuu, coroana este și semn de fidelitate, fidelitatea lui Dumnezeu față de promisiunile sale.

Aprinderea succesivă a lumânărilor indică apropierea progresivă a Nașterii lui Isus, progresiva victorie a luminii asupra întunericului. De aceea e bine ca aprinderea lor să aibă loc seara, pe întuneric. Fiecare lumânare își are semnificația sa religioasă. Conform tradiției, prima este lumânarea profetului, a doua a Betleemului, a treia a păstorilor, a patra a îngerilor. 

Postul Crăciunului la ortodocsi este mai mare de 4 săptămâni și nici nu am găsit vreo legătură cu această coroniță. Totuși mie mie îmi place foarte mult, pentru că are o legătură cu rugăciunea, credința, Isus ... de aceea am adoptat-o de câțiva ani. 

Indiferent de religie, vă invit să realizăm împreună o colecție de Coronițe de Advent, în cadrul Concursului Cizmulița Moșului ediția a II-a și să aprindem împreună lumânările începând cu 1 decembrie cu o rugăciune. 

Surse de inspirație: 
Părți din articol sunt preluate de pe ProFamilia 

Vă doresc o zi minunată plina cu soare în case și în sufletele voastre!