duminică, 28 aprilie 2013

Ghicitoarea de luni - rezultat



Săptămâna trecută v-am provocat să ghiciți personajul ce se ascunde în fotografie.


Din păcate acestea erau elementele unei decorațiuni ce reprezenta iepurașul de Paște; toate răspunsurile au fost - oul decorat.


Îmi cer scuze că postez astăzi (trebuia ieri), dar chiar nu am avut cum să intru până acum.
Îmi pare, de asemeni, rău că nimeni nu a spus - iepuraș.

Am luat decizia să suspend această provocare; deși multe persoane s-au arătat încântate, nu au mai trecut pe aici de la prima ediție (cu trandafirul). Voi vedea, după Sărbătorile Pascale dacă revin asupra deciziei și reiau Ghicitoarea de Luni sau aceasta rămâne suspendată până la o dată necunoscută.

Spor și inspirație!

vineri, 26 aprilie 2013

Povestea de seară - Darul de Paște

           

    A fost cândva într-un sătuc îndepărtat o fetiţă, pe nume, Codrina.  Era o fată frumoasă, cu ochi mari şi negri, cu părul lung împletit în două cosiţe, cu un mers mlădios şi cu un glas plăcut ca de privighetoare.  Codrina, căci acesta i-a fost numele pus de mama sa înainte de a se duce la ceruri, era o fată harnică, isteaţă dar adeseori tristă.  Nu de puţine ori o vedeai cu ochii umeziţi de lacrimi. Ar fi vrut să aibă şi ea la cine striga: mamă! tată! Şi tăicuţul ei, pentru că fusese tare bolnav,  se dusese  şi el tot la ceruri.  Dar dacă aşa au fost rânduite lucrurile, ce putea să facă? Bine că o avea pe bunicuţa ei cu care împărţea o odaie sărăcăcioasă şi friguroasă dintr-o casă veche de la marginea satului. O icoană argintată, o carte cu poveşti şi un sfeşnic de lumânare erau lucrurile rămase de la mama ei.
     Codrina şi bunicuţa ei erau tare sărace. Abia de aveau ce pune pe masă: ori mei, ori mămăligă, când şi când câte un ou ouat de găinile din bătătura lor.  
     -  Eh! ofta Codrina: alţii aruncă mâncarea, gătesc de parcă în fiecare zi ar fi praznic sau nuntă şi noi… abia de avem ce îmbuca.  Bine că suntem sănătoase şi eu şi bunica că doar omul trebuie să aibă măsură în toate şi poate că e mai bine că am mai puţin, se încuraja singură Codrina.
     Uneori uita de cuvintele de îmbărbătare, căci era şi ea tot un copil şi şi-ar fi dorit să se poată juca pe uliţa satului cu ceilalţi de o vârstă ca ea. Dar cum să se ducă acolo? N-are papuci, doar nişte scroambe vechi care abia se mai ţin de picioare. Şi sigur ar râde copiii de ea. Şi atunci, se pitea sub gard şi se uita cum copiii se joacă plini de veselie. Şi iar i se umpleau ochii de lacrimi.
     Cea mai mare apăsare a Codrinei era că nu poate merge la şcoală. Nu avea haine pentru mers la şcoală, nu avea bani de caiete şi de creioane.
     -  Aş fi cea mai fericită dacă aş putea merge la şcoală. Am auzit-o pe buna că îmi povestea că tatei îi plăcea să citească. Şi era un om învăţat şi multă lume venea la el să culeagă sfaturi şi vorbe bune. Ce bine ar fi să pot şi eu citi! Oare copiii care merg la şcoală se întreabă: Cum de au papuci? Cum de au caiete? Le mulţumesc părinţilor lor? Ştiu cum e să nu ai, să rabzi sau poate cred că e obligatoriu să ai… Dar eu, Codrina, fata orfană îmi pun aceste întrebări, îşi continua Codrina gândurile cu voce tare, în timp ce îşi hrănea cele cinci găini.
     - Dar ce-ar fi, dacă o rog pe bunica să mă lase să adun ouăle pentru Paşte? Pot să mă lipsesc de ouă. Mai bine mănânc urzici, ştevie şi lobodă. O să adun ouăle, o să le vopsesc cât mai frumos şi poate vine şi la mine iepuraşul de Paste. Ce bine ar fi! Să primesc şi eu un dar.
     Bunica se învoi la rugămintea ei, aşa că fetiţa tot aduna în fiecare zi ouăle. Se făcuseră vreo cincisprezece. Aproape de sărbătoarea Paştelui  în Săptămâna Mare, Codrina merse în pădure adună cele mai frumoase frunze. Bunica îi dădu nişte tulpini de plante pe care doar ea le ştia din care ieşi o culoare roşie ca sângele. Munciră împreună, iar ouăle erau roşii şi cu modelul frunzelor adunate de Codrina din pădure. Şi ca să fie şi mai frumoase, bunica le dădu cu untură ca să strălucească.
     Codrina era fericita! Avea şi ea ouă roşii de Paşte. Ce bine ar fi să vină şi la ea iepuraşul. Luă coşul cu ouă, îl împodobi cu iarbă, flori şi îl puse sub poala cireşului din grădină. Aşa povestea bunica, că în acel loc îi plăcea mamei ei să stea şi să toarcă lână.
     Cireşul alb, în floare, răspândea mirosuri îmbătătoare. Albinele zumzăiau fericite că au de unde culege polen. Sub cireş, într-un coşuleţ stăteau cincisprezece ouă roşii făcute cu multă migală şi dragoste de către un copil.
     Dimineaţă când Codrina se trezi fugi către cireş. Mare minune! O pereche de pantofi roşii, o rochiţă de catifea şi o geantă cu cărţi şi caiete stăteau aranjate frumos lângă coşul cu ouă roşii.
    
    -  Bunico! Vino să vezi minunea. Bunul Dumnezeu şi iepuraşul de Paşte mi-au făcut cea mai mare bucurie. A început să plângă de fericire. Vezi bunico? Chiar de sunt un copil orfan pe acest pământ, sunt în grija lui Dumnezeu.
     -  Aşa e puiul mamei, spuse bunica, îmbrăţişând-o cu multă dragoste.
     De atunci, Codrina a început să meargă la şcoală. Curând a ajuns cea mai bună elevă din clasă. Un om învăţat din sat, ce îndrăgea pe copiii ce iubeau şcoala,  o ajuta cu cele necesare pentru mers la şcoală.
     Bunica Codrinei era tare mândră de nepoata ei, iar mai târziu, când Codrina a ajuns să fie profesoară, bunica era şi mai mândră.
     Din acel an, la fiecare sărbătoare a Paştelui, chiar dacă Codrina s-a făcut mare, încă pune un coş cu ouă roşii la tulpina cireşului din grădina bunicii.
             Şi-am încălecat pe un castravete 
             Şi v-am spus povestea unei fete.
Povestea de săptămâna trecută - Pisicuța Lolita.

Mai multe povești pentru copii găsiți chiar pe blogul Ralucăi - Povești pentru copii.

Seară frumoasă!

joi, 25 aprilie 2013

Reciclăm plastic - Tablou cu lalele





Materiale necesare:
- linguri de plastic;
- sârmă plușată;
- acuarele;
- sticle de plastic;
- foarfece;
- penson;
- lipici pentru plastic;
- un carton pentru baza tabloului;
- un pahar de plastic sau hartie pentru ghiveci (tăiat în două).

Etape:



Cu acest tablou ne înscriem la Provocări verzi la tema lunii aprilie: Lalele.

Și închei pentru că îmi merge foarte greu blogger și iar ratez înscrierea; mă chinui de ceva vreme să postez. Dacă aveți întrebări suplimentare despre lucrare sau, dacă v-a plăcut, lăsați un comentariu.

Seară frumoasă!

Artistul Săptămânii - Săpunuri KaBea




Cum vă spuneam aici, avem o rubrică săptămânală numită Artistul Săptămânii.

În această săptămână o avem ca invitat pe Beatrice, creatoarea brandului de cosmetice KaBea.




Beatrice este o iubitoare de handmade și anume, cosmetice handmade. Presupun că mulți o cunoașteți, dar niciodată nu e sufficient să vorbim de creații handmade, de orice natură. De fiecare data apare ceva nou, se reîmprospătează o gamă deja existent sau se completează cu un nou produs.
Vă las în compania lui Beatrice, care ne vorbește puțin despre ea și pasiunea ei ce s-a transformat într-o mica afacere.


"Bine vă regăsesc în "Clubul Magic"!

Despre mine nu sunt multe de spus și cred că nu mai există secrete față de voi, însă, pentru cine încă nu știe, voi povesti câte ceva.
În primul rând, sunt mandra "posesoare" a unei fetițe minunate, ea reprezentând rațiunea mea de a trăi. În al doilea rând, eu reprezint produsele cosmetice KaBea http://sapunurikabea.blogspot.ro/. Ca să existe și un al treilea rând :)), numele produselor vine de la numele fetiței mele KArina și de la numele meu BEAtrice. Pot spune că, datorită ei, am hotarât să lărgesc gama produselor pe care le fac, chiar dacă multe au fost doar pentru uz personal.
Poate vă întrebați cum a inceput totul?! La mine a fost dintr-o mică necesitate, o porțiune de piele se încăpățâna să fie uscată și deshidrată. Am început să caut, și am descoperit, că putem face în propria noastră casă săpunuri naturale. A fost curiozitatea mareeee, pentru că nu-mi imaginam cum se poate așa ceva. Au fost luni de zile în care am căutat informații, nopți nedormite cautând surse de cumpărat ingrediente. Recunosc, nu a fost ușor, însă o dată treaba pornită nu am putut să mă mai opresc. Trebuie să vă spun și faptul că da, au existat "rateuri", doar din greșeli învățăm, neavând șansa să pot învăța din ale altora. Am avut ambiția să învăț totul singură, n-am întrebat pe nimeni și, oricum, nu ar fi fost cineva care să fi fost dispus să facă acest lucru.
Cam așa arătau săpunurile la începuturi: 


Încetul cu încetul am încercat să mă perfecționez în prepararea săpunului; dar chiar și în ziua de azi pot spune că mai am multe de învățat. Dacă la începuturi săpunurile arătau cum ați văzut mai sus, acum arată așa:
Dar asta n-a fost tot; nu m-a mulțumit și nu mă mulțumește! Să vă spun un mic secret: dacă la capitolul sentimente sunt o persoană statornică, atunci când vine vorba de munca mea, se schimbă problema la 360 de grade. Atunci când am senzația că stagnez, așa cum a fost cu săpunurile, încep să caut să  fac și altceva, așa au "luat naștere" produsele cosmetice. Prima persoană care m-a încurajat a fost verișoara mea (ea știind pasiunea mea și cunoscând de la mine toate beneficiile uleiurilor și unturilor naturale) care și-a dorit o cremă pentru ten matur; așa a început totul.

Pot spune că există o gamă variată de creme pentru orice tip de ten, există creme de corp, geluri, șampoane și multe altele pe care le puteți vedea aici:  http://cdbs.biz/shop/KaBea .
Ce este important de stiut este faptul că realizez produse personalizate, la cerere.

Să vă mai spun "un secret"; este premieră. Voi schimba aspectul "emblemei" și sper să vă placă și acesta. Vă este clar acum că simt că stagnez din nou!
Ce credeti, voi face ori nu altceva?! Ce credeti ca va fi?! Presimt ca am sa va iau prin surprindere de data asta, de fapt stiu sigur asta, hihihiiii! Dar asta este altă poveste! :D
Mulțumesc Alina pentru această oportunitate și vă mulțumesc celor care ați avut răbdare să citiți, eu nefiind un bun povestitor! Vă pup și îmbrățișez!"

Eu îți mulțumesc Beatrice pentru că ai acceptat provocarea mea și ai împărtățit noutățile aici cu noi. Te aștept și în edițiile viitoare de fiecare dată când aduci o noutate gamei tale de produse. 
 Pe Beatrice o mai găsiți și pe ColțpestrițKaBea, unde ne împărtășește câte puțin din momentele zilnice: prăjiturele, gânduri răzlețe, decorațiuni ... Tot pe acest colțișor găsiți un concurs de creație în desfășurare - Iepurașul Vessel, cu termen de înscriere 30 aprilie.

In coloana din dreapta veți găsi bannerul spre blogul Kabea, fereastra facebook (în caz ca doriți să dați un like), precum și produse de actualitate cu link direct spre magazin.

Dacă nu ați reușit să vedeți cine a fost artistul săptămânii trecute: Povești pentru copii cu Raluca.

Săptămâna viitoare voi avea ca invitat o fetiță foarte talentată la desen. Rămâne supriză până joia viitoare ;)).

Vă aștept săptămâna viitoare cu Artistul Săptămânii!

marți, 23 aprilie 2013

Swap de Primăvară Revista Atelierul - darul primit



M-am înscris, pentru a doua oară la Swap-ul organizat de Revista Atelierul și anume Swap-ul de Primăvară (tura trecută era de vară ;))). A fost o lună Aprilie tare vitezomană, m-am înscris și nici nu mi-am dat seama cum a trecut timpul. Eu realizez din timp lucrările, dar mai greu cu postatul pe blog (sau ajunsul la poștă); când îmi propun intervine ceva și mă întârzie.  


De data aceasta Swap-ul s-a desfășurat cu perechiș iar perechea mea .. ghici cine să fie fost? Chiar Rux ... după ce "ne-a acuzat" cineva că ne dăm premii una alteia ;)), am aflat și distribuirea perechilor (sincer chiar m-a pufnit râsul).
Aceste minunate creații sunt realizate de Rux de pe Copilărim. Nu-i așa că-s minunate?







Mulțumesc Rux! Sunt foarte frumoase toate! Ne-ai luminat seara (că și copiluții mișunau pe lângă mine când am desfacut). Este extraordinar câtă răbdare poți avea.



luni, 22 aprilie 2013

Concurs Ghicitoarea de Luni - ghicește personajul



Știu că astăzi e marți, dar m-am luat cu activitățile de Ziua Pământului și am uitat să postez ghicitoarea.
Tema:
Acesta este un set predefinit; are toate componentele deja decupate pentru a realiza o decorațiune. Cine credeți că este personajul?


Perioada de desfășurare:
22.04 - 27.04.2013 (orele 24:00). În data de 28.04.2013 se va afișa căștigătorul. Dacă vor fi mai multe răspunsuri corecte se va face o tragere la sorți.

De data aceasta voi publica toate comentariileș dar nu uitați că sunt moderate, prin urmare le voi publica după ce le citesc.

Premiu:
Câștigătorul va primi drept premiu un buchet cu flori dulci din hârtie creponată, aranjat frumos într-un ghiveci (premiu reportat de la ediția trecută) și un set de 4 șervețele cu tematică de Paște.

Acestea fiind spuse, va astept cu drag sa raspundeti provocarii Ghicitoarea de Luni.

Să aveți o zi minunată cu mult soare și inspirație!

Activități de Ziua Pământului



Mai multe activități s-au concretizat într-o sumă de lucrări ce împreună formează o Sărbătoare și anume Sărbătoarea Pământului. Cu mic cu mare ne-am adunat în jurul mesei de atelier și am început cu ... o farfurie de carton, hârtie creponată și niște lipici.






S-a vrut a fi Pământul nostru, dar poate fi ce doriți voi să fie, până la urmă Pământul e format din ....... multe .....




Apoi deodată cartoanele de ouă și cele de la hârtia igienică au prins viață sub pensoanele pline de acuarelă.














Și împreună au format un peisaj de basm, o scenă cu personaje care mai de care mai frumoase și jucăușe; dar cel mai important, realizate de mânuțe mici și hărnicuțe ce transformă ca prin magie obiectele în personaje ce prind viață.

Voi ce activități ați avut cu aceată ocazie?

Galeria de creații - Câștigători Concurs Ziua Pământului




Iata-ne la finalul concursului organizat de Ziua Planetei Pamânt. Vă mulțumesc foarte mult de participare și vă aștept și la viitoarele ediții, dar și la celelalte concursuri ce se desfăsoară aici pe blog.
Să vedem creațiile ... în ordinea sosirii lor:





1. Angi
De "Ziua Pământului"       
                        
În aprilie, 22
Avem sărbătoare-n toi
Mici și mari participăm
Ca Pământul să-l salvăm.                               
Auzim de degradare,
Aer, apă, sol - poluare.
Mediul înconjurator e ... lent
În pericol iminent.
Atunci când se poluează,
Ploi acide lăcrimează.
Gâzele din atmosferă
Provoacă efect de seră
Smogul este ca o ceață,
Ce i se pune pe față
Și Pământul tot "tușește"
Și temperatura-i crește.
Deci, cu clima-avem probleme
De nu apar mai devreme
Măsuri luate de noi
Să reducem CO2.
De 3R se povestește ...
Știi ce-nsemnă? Ia citește!
Reduce, refolosește,
Că nu-i greu. Și-ți dau de veste
Că mai poți și recicla,
Dacă tot mai e ceva.
Ambalaje vechi și noi
Sunt trimise la gunoi.
Sticle, borcane, hârtie,
Plastic, textile, se știe,
Ar putea fi reciclate
Nu toate, macar ... o parte.
Întreabă-i pe handmade-iști,
Că, fiind un fel de-artiști,
Fac minuni din te miri ce ..
Alții-aruncă orișice.
Dar acum le dau un sfat,
Dacă tot fac un păcat.
De aprilie, 22
Să participe cu noi
Și cu toți să dovedim
Că Pământul îl iubim.

De va fi să fie soare,
MĂCAR SĂ SĂDEASCĂ O FLOARE.

Autor: Angi Iordan


2. Beatrice și Karina




Motto-ul nostru este: "Ziua pământului să fie în fiecare zi !", să avem mereu grijă de planeta noastră, nu doar o zi din an!
Mesajul nostru:"nu tăiați copacii, aveți grijă de livezi, ocrotiți natura pentru a avea o sursă inepuizabilă naturală de alimentație sănătoasă".
  
Verde, Viață, Viitor!
Ziua pământului înseamnă "PĂMÂNT și APĂ". Apa înseamnă VIAȚĂ, viața noastră într-un mediu curat.
 8. Ionela I.
9. Alexia Ioana D.
De Ziua Pământului îi urez acestuia să fie iubit de oameni și tratat cu respectul cuvenit.
 10. Georgiana G.
Lucrarea este un colaj realizat din cartoane colorate. Elementele au fost decupate și lipite, astfel încât spatial albastru al lucrării să permit și includerea mesajului ecologic.
Mesajul se referă la capacitatea planetei noastre de a ne liniști, ca în cadrul unui spa, acrostihul fiind creat de autoare.
  
Și câștigătorii
  
Pitici dar voinici si Alexia Ioana D.  vă aștept cu datele - adresa de livrare pe mail la clubulmagic@gmail.com. Felicitari!
Îmi pare rău că nu am câte un premiu pentru fiecare dintre voi, dar, sper eu ca data viitoare să mă organizez din timp și să pot oferi mai multe. Felicitări tuturor pentru lucrări!
Zi cu mult soare pentru activitățile voastre de astăzi!


duminică, 21 aprilie 2013

Ziua Pământului - La Mulți Ani!





Iata-ne ajunși la cea de-a 43-a aniversare a Pământului. Să dea Dumnezeu să avem parte de cât mai multe aniversări, asta înseamnă să ne străduim să-i prelungim viaț, în același timp dăm o șansă generațiilor viitoare. De noi toți depinde acest lucru. De noi depinde ca mediul înconjurător să fie unul sănătos. De modul cum transmitem copiilor noștri acest mesaj depinde viitorul. Dacă nu v-a interesat până acum să contribuiți cu ceva, să reciclați, să reduceți consumul, să nu cumparați în exces și apoi să aruncați ... nu e târziu nici acum. Copiii iubesc natura, e foarte ușor să le transmitem să o protejeze.

O dorință am pentru un viitor cât mai apropiat: să reușim să ne mobilizăm mai bine, să se vadă mobilitatea și solidaritatea civică, să ne organizăm într-o Asociație mai puternică astfel încât să nu mai poată nimeni tăia la voia întâmplării copaci, păduri întregi, să punem accent pe responsabilitatea socială a companiilor, astfel încât să nu mai poată face ce le duce capul cu deșeurile lor.

O cale foarte importantă e cea legislativă unde consultarea civică ar trebui să primeze în astfel de situații; ba chiar înăsprirea pedepselor, obligarea la muncă în folosul comunității, pe langa celelalte sancțiuni. Individual sau în grupuri mici nu vom reuși mare lucru; ar trebui să realizăm câtă putere avem noi toți împreună. Dar ... încă ne mai macină rămășițe din trecut ... e bine și așa, se poate și mai rău ... frică  ....

Eu aș spune că se poate și mai bine! Doar împreună vom reusi!

Zilele acestea, pe când răsfoiam pe net am dat peste un material foarte bun și util pe care vreau să-l împărtășesc cu voi. E un ppt, dar l-am transformat în jpeg să îl pot posta.

























Felicitări realizatoarei acestui material! Este foarte util, complet și poate fi prezentat copiilor cu ușurință. Ba chiar mesajele pat fi printate și expuse pe un panou astfel încât zi de zi dai cu chii de ele.

Sursa materialului: www.didactic.ro


Voi cum explicați copiilor!


Zi frumoasă vă doresc!






Rezultat final concurs - Ghicitoarea de Luni - completează versurile

 
Ieri s-a încheiat concursul nostru Ghicitoarea de Luni - completează versurile.
 
Am primit  4 răspunsuri, și anume:
1. Mami de Rareș - Uite o girafă mare, bate ritmu-n pas; Africa i-o țară caldă anul împrejur;
2. Ana Deac (nu știu de ce nu se vede comentariul, l-am publicat) - Uite o girafă mare, bate într-un pas; Africa e-o țară caldă aur împrejur;
3. Ana Naghi - Uite o girafă mare bate ritmu(-n) pas; Africa e mare, caldă, abur împrejur;
4. Burețica - Uite o girafă mare, bate ritmu-n pas; Africa e-o țară caldă anul imprejur.
 
Răspuns corect:
Uite o girafă mare, bate ritmu-n pas
Africa-I o țară caldă, aur împrejur.
 
Ați fost, fiecare în parte, aproape de răspuns, foarte aproape. Cântecelele acestea au un murmur în fundal și nu se distinge foarte clar cuvântul, dar aici vine distracția ghicitului. Am cerut, între timp, și o confirmare a răspunsului correct și de la Lollipops. Aș fi vrut să ajungă până să public postarea, dar ... o voi publica atunci când o primesc.
 
Prin urmare nu avem nici un câștigător. Dacă sunteți de accord cu mine, aș reporta premiul de la această ediție (un ghiveci cu flori dulci) la care să adaug încă ceva (vedem luni despre ce este vorba). Sper să fie mai multă activitate la acest concurs - provocare. Cei care doar ați privit ce se întâmplă sunt convinsă că ați vrut să răspundeți, dar ... v-a fost teamă de un răspuns greșit? Farmecul, zic eu, e tocmai distracția.
 
Acestea fiind spuse, ne revedem maine la o nouă ghicitoare.
 
Seară frumoasă!
 
 

sâmbătă, 20 aprilie 2013

Frumoasă e natura - poezie

După cum știți, luni, 22 aprilie, este Ziua Pământului așa că noi ne-am propus ca în aceată perioadă să avem mai multe activități în legătură cu natura și protejarea ei.

Frumoasă e natura

de Grigore Alexandrescu

Frumoasă e natura, frumoasă dimineața,
Plăcut este al undei murmur melodios:
Și roua și zefirul, și floarea și verdeața,
Dar lumea nimic n-are ca tine de frumos.
A mea inimă, suflet pe pasurile-ți zbor,
Și vântul îți șoptește misterul de amor.

Sunt dulci ale prunciei dorite suvenire
Și visuri fericite, iluzii îngerești,
Dar nu e nimic dulce ca dulcea ta zâmbire,
Dar nici un vis nu-mi place, de nu-l pricinuiești.

Când soarta nemblânzită m-adapă cu durere,
Când lumea ș-orice bunuri aș vrea a le uita.
Nimic nu cer vieții, mărire, nici putere,
Nimic nu mă mângâie decât iubirea ta.
A mea inimă, suflet pe pasurile-ți zbor,
Și vântul îți șoptește misteruri de amor.



Nu uitati de concursurile noastre:
 
Ghicitoarea de luni - completează versurile ce se încheie astăzi la orele 20.00.

Ziua Planetei Pământ care se încheie maine la orele  24.00.

 
Spor și multă inspirație!

vineri, 19 aprilie 2013

Flori din sârmă plușată


Și dacă e primăvară și au explodat pomii de floare, noi încă ne jucăm cu florile. Sârma plușată e, cred eu, cel mai facil material pentru orice vărstă. Vă prezentăm 4 modele de flori; am pornit de la unul și ideile au curs astfel încât au ieșit mai multe variante.

Modelul 1


Materiale necesare:
- sârmă plușată verde - un fir;
- sârmă plușată colorată - cel puțin 3 fire.


Etape:



Modelul 2




Material necesare:
- sârmă plușată verde - un fir;
- sârmă plușată colorată - un fir.

Etape:




Modelul 3




Materiale necesare:
- sârmă plușată verde - un fir;
- sârmă plușată colorată - 3 fire; puteți folosi o singură culoare sau culori diferite.

Etape:




Modelul 4



Materiale necesare:
- sârmă plușată verde - un fir;
- sârmă plușată colorată - 3 fire (puteți folosi o singură culoare sau culori diferite) pe care le vom tăia în jumătate;
- un pom pom.

Etape:




 Nu uitati de concursurile noastre:

Ghicitoarea de luni - completează versurile ce se încheie astăzi la orele 20.00.

Ziua Planetei Pământ care se încheie maine la orele  24.00.

Spor la lucru și multă inspirație!

Povestea de seară - Lolita, pisicuța mofturoasă


Așa cum vă spuneam aici, din această săptămână, în fiecare vineri, Raluca ne aduce Povestea se seară. Astăzi protagonist este o pisicuță mofturoasă, dar foarte simpatică.

 

Lolita, pisicuța mofturoasă

       Lolita e o pisicuţă tare drăgălaşă. Ii place să toarcă încetişor în timp ce ascultă muzica lui Mozart. Îşi linge blăniţa cea albă şi tot timpul este cochetă. Are fundiţe roşii prinse la urechiuşe şi adoră să danseze vals împreună cu fratele ei, motănelul Floby. Toată lumea o laudă pe Lolita pentru talentele şi îndemânarea ei. Cu lăbuţele  împleteşte cei mai drăguţi papucei pentru frăţiorul cel mic, Toto.  În zilele libere, Lolita pictează tablouri cu peisaje de primăvară şi i le dăruieşte bunicii sale pentru a-i împodobi odăiţa.
      Pe lângă aceste calitaţi şi talente pe care pisicuţa noastră le are, Lolita e cam mofturoasă. Poate o să vă miraţi pentru că voi sigur nu faceţi ca ea. Lolita face mofturi la mâncare. Nu vrea să mănânce nimic din ce-i oferă părinţii. Mama ei toată ziua îi prepară cele mai gustoase mâncăruri, poate- poate Lolita va mânca ceva: lapte cu aromă de vanilie, cărniţă fiartă în sos, peşte la grătar.  Lolita o refuză categoric:
      - Nu! nu! nu! Nu-mi place mâncarea asta! Eu vreau cremvurști, hamburgeri, prăjituri cu frişcă, chipsuri şi multă multă ciocolată!
      - Draga mea, Lolita, îi spune cu blândeţe pisica-mamă: De când ne ştim, pisicile au mâncat şoareci, carne, peşte, lapte. Tu ştii că ceea ce vrei tu să mănânci nu e sănătos? Ai văzut cum s-a îmbolnăvit fetiţa stăpânilor noştri, Dora? Şi ea a mâncat exact ceea ce tu ceri, neţinând cont de sfaturile părinţilor ei.
      - Mamă, mie nu are ce să mi se întâmple. O să vezi că o să fiu bine, nu o să mă îmbolnăvesc şi măcar o să mănânc cu poftă aceste mâncăruri.
       Nu trecu mult timp şi pisicuţa Lolita căzu grav bolnavă la pat. Nu mai putea dansa, nu mai putea împleti sau picta. Nu mai avea putere deloc. Stătea trista, fără putere şi o durea burta îngrozitor.
      Toată familia era tristă şi foarte îngrijorată. A venit doctorul, motanul Berman, cel mai vestit doctor al pisicilor. Şi-a scos trusa şi a început să o consulte, i-a palpat burtica iar Lolita a spus:
       -  Auu! mă doare! Daţi-mi vă rog nişte pastile ca să mă fac bine. Vreau să dansez, vreau să alerg!
      Motanul Berman s-a uitat la Lolita pe sub ochelari şi-a dat cu laba prin mustăţi în semn că se gândeşte adânc la ce are de făcut şi dintr-o dată îi cade privirea pe farfuria în care erau resturi din mâncarea Lolitei, câteva bucăţi de hamburgeri.
      Doctorul s-a aplecat lângă patul Lolitei şi i-a spus:
      -  Dragă Lolita, vrei să-ţi spun un mic secret?
      -   Da, domnule doctor, spuse pisicuţa cu glas stins.
      -   Chiar dacă sunt doctor, n-am nicio pastilă pentru tine care să te facă bine. Pot să-ţi spun că ştiu pe cineva care te poate face bine.
      -   Pe cine? Spuneţi-mi cât mai repede ca să-l căutam, spuse Lolita.
      -  Ei bine, o să-ţi spun: TU esti singura care te poţi ajuta! Dacă vei mânca de azi înainte mâncare sănătoasă şi iţi vei asculta părinţii, vei fi iar pisicuţa cea veselă. Daca nu, vei rămâne în continuare bolnavă. Ce alegi? Să mănânci în continuare doar hamburgeri, ciocolată şi prăjituri cu frişcă sau să mănânci mâncarea pregătită de mama ta şi pe care o mănâncă pisicile?
      -  Domnule doctor, la ce dureri îngrozitoare am nu vreau decât să mă vindec. Aşa că voi face ceea ce mi-aţi spus şi renunţ la mâncărurile nesănătoase. Promit să nu mai mănânc noaptea sub plapumă ciocolată şi nici să tot cumpăr hamburgeri de la doamna Angi. Chiar acum o să o rog pe mama să-mi aduca un peşte să îmi reamintesc gustul lui.
      -  Mami, adu-mi, te rog peşte, strigă Lolita.
      La această dorinţă, toată lumea alerga fericită prin casă, iar mama nu se putea hotărî de care peşte să aducă. Până la urmă a apărut cu o farfurie plină cu: biban, păstrav şi crap.
      Lolita a început să ia prima gură nu prea convinsă că ar vrea sa mănânce, apoi a mai luat una şi treptat a început să-şi dea seama că e chiar bun peştele. Nici nu şi-a dat seama când a mâncat un peşte.
      Spre seară, Lolita s-a dat jos din pat pentru că se simţea mai bine. A doua zi a putut dansa şi a redevenit Lolita de odinioară.
      De atunci, Lolita nu mai e pisicuţa mofturoasă la mâncare şi a renunţat la hamburgeri, cremvurști și chipsuri. Era cât pe ce să uit: a mai făcut încă un lucru bun:  i-a împărtăşit şi Dorei, fetiţei stăpânilor săi, secretul vindecării sale.
      Aşa că şi Dora s-a însănătoşit.
Mai multe povești pentru copii găsiți chiar pe blogul Ralucăi - Povești pentru copii.

joi, 18 aprilie 2013

Artistul săptămânii - Povești pentru Copii cu Raluca



Vă povesteam aici despre rubrica săptămânală - Artistul săptămânii.
În acestă săptămână, o am invitată pe Raluca, pasionată de lumea poveștilor. Pasiunea ei a mers mai departe și s-a conturat în povești scrise pe hârtie pe care le publică pe blogul personal Povesti pentru Copii .

Poveștile Ralucăi sunt scurte, ușoare, ba chiar a estimat, pentru fiecare, un timp de lectură. Colectia de povești a Ralucăi vă poate fi de ajutor la povestea de seară, dar și la diferite jocuri pe care le puteți juca, împreună cu copiii, cu ajutorul poveștilor. Le găsiți chiar structurate pe categorii: Povești cu animale, Povești cu Spiriduși, Povești educative, Poveștile Bunicii, etc.

Ce ne spune Raluca ...
"Sunt Raluca Radu și una din pasiunile mele, încă din copilărie, e aceea a poveștilor. Poveștile sunt ca o fereastră spre o lume magică, frumoasă, supranaturală, plină de spiriduși, căpcăuni, animale năzdrăvane, în care binele învinge întotdeauna răul. 

Sunt mamă a două fetițe și, pentru că adeseori inventam povești, m-am gândit să le împărtășesc și altor copii. Copiii au nevoie de cât mai multe povești pentru ca imaginația, fantezia lor, sa zburde. Lărgind orizontul cunoașterii copiilor noștri, mâine vor fi adulți creativi, inteligenți, ce vor da un sens pozitiv societății pe care o vor conduce. 

O parte din poveștile scrise de mine le-am adunat pe blogul meu personal. Vă invit la o aventură în lumea poveștilor, alături de mine, pe Povești pentru Copii. "

Cum vă spuneam, în coloana din dreapta veți găsi bannerul cu link spre blogul Ralucăi, Povești pentru Copii, pagina de facebook unde vă invit să acordați un like, precum și unele povești (titlu si, eventual, imagine) care vă vor duce direct la povestea aleasă.

Și, dacă tot vorbim de povești, Raluca ne va încânta în fiecare vineri, aici pe blog, cu o poveste, în cadrul rubricii - Povestea de seară.

 Spor la lecturat!



Artistul săptămânii

 
Imi place mult lucrul manual (sau se mai zice handmade ;))), mă bucur când cineva (prieten sau doar cunoscut) își descoperă noi pasiuni, sau le avea, dar îi trebuia un anume context să le conștientizeze. În jurul meu am muți iubitori de frumos, de natură, cu dorința de a realiza sau decora ei înșiși lucruri ce sunt de-a dreptul minunate. Am urmărit (și mi-au plăcut) diverse interviuri în blogoferă, menite să promoveze un artist sau altul. De aceea am decis să realizez și eu o rubrică numită - Artistul Săptămânii în cadrul căreia să promovez câte un artist, de orice fel, fie că lucrează doar pentru pasiune, fie că ajunge chiar să vânda puțin din pasiunea sa.
 
Cum am spus, scopul acestei rubrici este de a promova frumosul. Prim urmare am modificat putin structura blogului (speram să reușesc finalizarea site-ului, dar ...) astfel încât în partea dreapta (în coloana din dreapta) va fi promovat în fiecare săptămână câte un artist.
 
Ce presupune promovarea?
- o postare despre artist, cu o mică poveste despre el și lucrările sale;
- Banner cu link către site/blog (care va rămâne în continuare, în urma unui schimb de bannere);
- afișarea paginii de facebook a artistului;
- postarea de diverse lucrări, cu link către blog sau magazin.
 
(dacă îmi mai vine o idee, editez pe parcurs)
 
Promovarea este gratuită. Dacă vă arătați interesați să organizați un concurs aici sau să sponsorizați un anume concurs, ideea e oricând binevenită (dar nu este obligatoriu).
 
Sper să vă placă ce vă voi prezenta în fiecare săptămână, și anume, în fiecare joi și, de ce nu, poate chiar descoperiți ceva ce vă place și chiar achiziționați produse cu ajutorul acestor postări. 
 
Pentru orice idee, sugestie ... lasați, vă rog, un comentariu.
 
Dacă doriți să fiți promovați, în cadrul acestei rubrici, vă rog sa trimiteți un mesaj la adresa de e-mail clubulmagic@gmail.com.
 
Vă doresc o după amiază plină cu soare și plimbări în aer liber!

marți, 16 aprilie 2013

Buchet trandafiri din hârtie creponată


Materiale necesare:
- hârtie creponată, două culori: verde si o culoare la alegere;
- băț de frigăruie;
- lipici;
- foarfece.

Etape:
1. Realizăm două șabloane una în formă de inimă și una în formă de lacrimă; dimensiunile ce le-am folosit eu se văd în colaj, dar și aici;
2. Decupăm, după șabloane petalele din hârtie creponată; cele în formă de inimă le răsucim spre exterior ca aici;
3. Petalele în formă de lacrimă sunt în număr de 6, iar cele în formă de inimă cel puțin 13-15. Numărul petalelor în formă de inimă crește pe măsură ce doriți un tradafir mai mare;
4. Pentru mijlocul trandafirului folosim o fâșie lungă de aproximativ 20 cm și îngustă de 3cm. O punem în două, pe latul ei, colorăm cu o cariocă închisă la culoare și apoi franjurăm. Luăm bățul de frigăruie și rulăm;
5. Lipim petalele tip lacrimă, câte două, una în fața celeilalte, apoi următoarele două în partea opusăș la fel și cu ultimele două;
6. Lipim petalele în formă de inimă; de la a doua petală le lipim de la jumătatea celeilalte, ca aici;
7. După ce am terminat cu conturul florii avem nevoie de o fâșie de 5-6 cm pe care o franjurăm ca în colaj și o lipim sub petale;
8. Îmbrăcăm bățul de frigăruie în hârtie creponată și gata trandafirul.


 
 
 
Acesta este buchetul promis și dăruit (cu tot cu surpriza - un buchet dulce) la concursul Ghicește câte petale are trandafirul. Cum puteți realiza un buchet dulce vedeți aici - Buchet cu flori dulci din hârtie creponată
 
Spor și inspirație!